Espanyol
Rodrygo (33), Rodrygo (43), M. Asensio (55), K. Benzema (81)
Asbjørn Steffensen

Real Madrid er spanske mestre for 35. gang!

Med en storsejr på hjemmebane over Espanyol sikrede Los Blancos sig deres 35. spanske mesterskab.
Carlo Ancelotti har prøvet det meste gennem sin træner-karriere. Han har vundet alt, man kan vinde på klubplan, og han har gjort det mange forskellige steder. Hvis Real Madrid vandt lørdagens kamp mod Espanyol, ville han blive den første træner nogensinde til at vinde et mesterskab i hver af de største fem ligaer.

Real Madrid stillede dog ikke op i stærkeste opstilling til dagens titel-afgørende hjemmekamp, da Manchester City kommer på besøg til et retur-opgør i Champions League-semifinalen på onsdag.

Spillere som Dani Ceballos, Edouardo Camavingo, Brahim Diaz og Jesus Vallejo var dagens udvalgte til at sende det spanske mesterskab tilbage til den kongelige hovedstadsklub.

Efter en halv times spil sendte Rodrygo hjemmeholdets første mål i kassen på et oplæg af brasilianske Marcelo, der stopper i klubben til sommer efter 15 år.

Kort inden halvleg fordoblede Rodrygo både klubbens føring og eget antal mål, da han udnyttede en fejl i Espanyol-forsvaret og koldblodigt omsatte til mål.

Ti minutter inde i anden halvleg blev Marco Asensio sendt i dybden og bankede resolut bolden op i målhjørnet til 3-0 uden chance for målmanden.

Med ti minutter tilbage af kampen var det den indskiftede farlige duo, Vinicus Junior og Karim Benzema, der var på spil, som så ofte før. Brasilianeren fandt en fri Benzema i feltet, der med en inderside cementerede både sejren og sin egen førsteplads på topscorerlisten i ligaen.

Real Madrid sikrer sig altså med fire runder igen det spanske mesterskab for 35. gang i klubbens historie og Ancelotti går ned i historien med en imponerende rekord, som nok ikke vil blive slået foreløbigt.