Villarreal
J. Luis Morales (69), J. Luis Morales (90)
Christian Bang Jensen

Levante lever i La Liga

Med en 2-0-sejr hjemme over Villarreal holder Levante liv i drømmen om genopstandelse og endnu en sæson i den bedste spanske række.
Levante var så godt som døde og begravet i bunden af La Liga. Uden en eneste ligasejr i den første halvdel af denne sæson havde Valencia-klubben kun otte point, da nytårsklokkerne slog 2022 ind. Men en forholdsvis stærk indledning på foråret har fået fansene til at tro på genopstandelse og endnu en sæson i den bedste spanske fodboldrække. Og lørdag eftermiddag blev endnu et søm hævet ud af kistens låg, da man hjemme slog naboerne fra Villarreal med 2-0. Matchwinner blev den evige frelser, ”El Comandante”, Jose Luis Morales med scoringer i det 69. og i det 91. minut.

Villarreal kom til Estadi Ciutat de València med øjnene rettet mod midtugens Champions League-kvartfinale mod Bayern München, og det kunne også ses på banen. For selvom ”Den gule ubåd” var taget den korte tur til storbyen Valencia, var gæsterne sjældne gæster omkring Levantes mål, og en chancefattig første halvleg endte 0-0.

I anden halvleg kunne gæsterne bedre holde fast på bolden og køre de velkendte kombinationer. Det lykkedes endda at skubbe spillet lidt mere frem på Levantes banehalvdel og skabe chancer, men det gjorde dem sårbare over for direkte angreb og frispilninger.

Og netop en god frispilning stod angriberen Roger Marti for, da han fandt anfører og Levantes egen frelser, Jose Luis Morales, som sikkert gjorde det til 1-0 til værterne. De sidste 20 minutter stod i Villarreals tegn, men det var tydeligt, at de gulklædte ikke ville satse liv og lemmer med udsigt til hjemmebaneopgøret mod Bayern München.

Det tandløse sats resulterede i en ny kontra til "El Comandante", der i dommerens tillægstid kunne afdrible Geronimo Rulli i Villarreal-målet og gøre det til slutresultatet 2-0.

Med otte runder tilbage har Levante nu 22 point og blot fem point op til Cadiz på den rigtige side af nedrykningsstregen. Villarreal ligger på syvendepladsen og kæmper for at få en plads i næste års europæiske turneringer.