Europa: Champions League
FT
1 - 2
(1 - 1)
LOSC Lille
Chelsea
B. Yılmaz (38)
C. Pulisic (45), Azpilicueta (71)
Carl-Emil Bromose

Optakt: Lille – Chelsea

Med en stensikker 2-0-sejr i rygsækken skal Chelsea onsdag aften på besøg hos franske Lille i en kamp, der forventes blot at skulle cementeres af Chelsea.
Kommentar:
Franske lille får onsdag aften fornemt besøg i Champions League, når kriseramte Chelsea skal sørge for at sikre sig videre avancement fra ottendedelsfinalerne efter en stensikker sejr på Stamford Bridge.

Thomas Tuchel har siden kampen på Stamford Bridge fået godt med grus i maskineriet, efter at Chelsea er blevet påduttet en bølge er store restriktioner som følge af klubbens russiske ejerskab. Det betyder blandt andet, at kampen på Stade Pierre Mauroy i Lille bliver uden Chelsea-fans, og spørgsmålet er, om Chelseas nuværende situation kan skabe uro i manegen, og dermed give Lille en chance for at komme tilbage i opgøret efter Chelseas 2-0-sejr i London.

Siden det første opgør har Chelsea gjort rent bord i næsten alle kampe, kun spoleret af straffesparks-nederlaget i Carabao Cup-finalen mod Liverpool.

Søndag eftermiddag vandt Chelsea knebent over Newcastle, og Chelsea-manager Thomas Tuchel skal derfor nu kanalisere al sin energi over på at forberede sine spillere på et Lille-mandskab, der utvivlsomt har fået et snært af håb tilbage, efter at have set Newcastle-kampen og fulgt med på de store uroligheder i klubben.

Lille har efter Chelsea-kampen haft en nogenlunde periode i Ligue 1 med tre kampe uden nederlag, hvor det blandt andet er blevet til en vigtig udebanesejr over Lyon og en markant sejr på 4-0 over bundklubben fra Clermont Foot 63. Det betyder blandt andet også, at de forsvarende franske mestre siden kampen på Stamford Bridge er kravlet fra en 11.- til en 6. plads i Ligue 1

Highlights fra det første opgør:


Skader og karantæner:
Hos Chelsea er Cesar Azpilicueta og Marcos Alonso tvivlsomme til kampen. Ben Chilwell er skadet og er ikke tilgængelige til returopgøret.

Ifølge UEFA er Lilles trup skadesfri.

Bud på kampens profil
Chelsea skal styre kampen og sikre sig det første mål i kampen. Romelu Lukaku har haft det svært i Chelsea, men vil altid være en stor mundfuld for enhvert forsvar.

Mit bud på kampens afgørende profil er dog Kai Havertz. Den unge tysker er i fremragende form for tid, og han har været afgørende for Chelsea, når de har haft mest brug for det. Havertz scorede i det første opgør, og han lavede også et fremragende sejrsmål mod Newcastle i søndagens kamp.

Chelsea vil forsøge at lukke kampen tidligt, og med en Kai Havertz i hopla er han et solidt bud på den afgørende faktor i kampen.

Bud på kampens resultat:
Chelsea var sikre og dominerende i det første opgør, hvor Lille med Renato Sanches som den bedste spiller kun havde få farlige angreb.

Lille vil angribe kampen fra start og forsøge at udnytte atmosfæren og hjemmepublikummet, uden forstyrrelser fra Chelsea-fans, til at score et hurtigt mål i kampen og åbne dramaet på vidt gab.

Chelsea har haft en fremragende defensiv og lukket meget få mål ind, og med Thiago Silva, Andreas Christensen og Antonio Rüdiger i defensiven, tror jeg, at Lille får svært ved at score på de blåklædte forsvarende Champions League-vindere.

Kai Havertz fortsætter sin fremragende form og scorer igen for Chelsea. Jeg tror ikke på, at Lille har kvaliteten til at ryste et så erfarent og succesfuldt mandskab som Chelsea er.

Derfor bliver det en gentagelse af første opgør. Kai Havertz scorer, og Chelsea får et straffespark som Jorginho eksekverer sikkert.

Kampen ender 2-0 til Chelsea, og de avancerer sikkert til kvartfinalerne med en samlet 4-0-sejr over Lille.

Lille mod Chelsea spilles klokken 21 onsdag aften på Stade Pierre Mauroy i Lille, og kampen dømmes af italienske Davide Massa.

Kampen kan ses på Viaplay og TV3 MAX.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER