Fodbold nyheder

Europa: Champions League
FT
3 - 1
(0 - 1)
Real Madrid
Paris SG
K. Benzema (61), K. Benzema (76), K. Benzema (78)
K. Mbappé (39)

Optakt:
Real Madrid – Paris Saint-Germain

Af Carl-Emil Bromose

Onsdag aften er der kvalitetsfodbold i højeste klasse, når der er er returopgør på Santiago Bernabeu, hvor PSG gæster Real Madrid i et returopgør der forventes at blive højspændt indtil sidste slutfløjt.
Article image
Kommentar:

Man kan næsten sige, at der var flere niveauers klasseforskel på Parc des Princes i Paris for tre uger siden, da stjernespækkede Paris Saint-Germain tog imod historiens største Champions League-klub, Real Madrid, i det første af to vilde 1/8-finalekampe mellem de to topklubber.


PSG leverede en pragtkamp med underholdende fodbold og mange chancer, imens at Real Madrid havde svært ved at følge med franskmændenes høje tempo og individuelle kvaliteter.

Statistikkerne taler for sig selv:

PSG havde otte skud på mål, Real Madrid havde nul.
PSG havde 57% boldbesiddelse, Real Madrid havde 43%.
PSG havde en xG (forventet mål) på 2,39, og Real Madrid havde på 0,18.

Det var altså PSG´s kamp fra startfløjt til slutfløjt, men den spanske hovedstadsklub formåede alligevel at holde de franske tropper nede på et enkelt mål, da Kylian Mbappe blev matchvinder med et fremragende mål i de døende sekunder af det første opgør.


Havde PSG haft en smule mere kynisme foran Thibaut Courtois og Real Madrid-målet, havde de stået med et langt bedre udgangspunkt inden returopgøret, men for den neutrale fodboldfan må det siges at være en gave, for spændingen i aftenenes kamp er dermed fuldt ud intakt.

Begge klubber topper deres hjemlige liga komfortabelt. Real Madrid har taget tre sejre i træk siden kampen i Paris, imens PSG har været igennem en større rutsjebanetur med to nederlag i de to seneste udebanekampe.

Skader og karantæner:

Toni Kroos var ikke en del af truppen for Real Madrid i weekendens kamp, men er dog blevet meldt klar til aftenens opgør, og derudover er Casemiro og Ferland Mendy ude med karantæne. Paris Saint-Germain er uden Leandro Paredes og Sergio Ramos, imens Achraf Hakimi også er meldt tvivlsom til opgøret.


Bud på kampens profil

Blandt to så stjernespækkede mandskaber er det svært at vælge hvem der skal være den afgørende faktor i denne kamp. Lionel Messi og Neymar er utvivlsomt gode bud, og mon ikke også de har gode oplevelser fra Bernabeu de kan bruge i kampen. Karim Benzema har også været i fremragende form for Real Madrid, og efter en slatten præstation i det første opgør, må franskmanden være ivrig efter at vise sine landsmænd fra Paris, hvordan skabet skal stå.

Mit (måske åbenlyse) bud er dog Kylian Mbappe. Superstjernen er et kendt transfermål for Real Madrid, og mange mener at vide, at en forhåndsaftale mellem de to kan blive offentliggjort efter at de to klubber har færdiggjort deres opgør i Champions League. I aftenens kamp vil Mbappe dog gøre alt for at slå hans måske kommende arbejdsgiver ud af Champions League. I det første opgør var han ustoppelig, og mon ikke franskmanden endnu engang vil vise sine talenter frem foran hans måske kommende hjemmepublikum.


Bud på kampens resultat:

I forhold til kampens resultat vil jeg tillade mig at være en smule mere kontroversiel. Jeg tror nemlig på, at når aftenens slutfløjt lyder, så vil det være med ekstase og jubel på Bernabeu for hjemmepublikummet.

Real Madrid kommer med tre sikre sejre i bagagen efter nederlaget i Paris. Carlo Ancelottis tropper har kun lukket et enkelt mål ind, og de har scoret otte. Fraværet af Casemiro er et hårdt slag for hjemmeholdet, men med Kroos tilbage, og en Karim Benzema i storform, spår jeg Real Madrid gode chancer.

Paris Saint-Germain har tabt de seneste to ud af tre kampe, mod langt dårlige modstandere end Real Madrid, og spillet på banen ser ofte usammenhængende ud. Kylian Mbappe vil altid være en stor trussel, men med et inkarneret Bernabeu i hopla, kan selv Mbappe, Messi og Neymar tæmmes.

Jeg spår derfor et comeback til den spanske traditionsklub med Benzema i en hovedrolle, og Real Madrids mægtighed med Bernabeu i ryggen vil udstille PSG’s manglende dræberinstinkt.

Kampen ender 3-1 til Real Madrid.

Real Madrid mod Paris Saint-Germain fløjtes i gang klokken 21 på Santiago Bernabeu i Madrid. Kampen dømmes af Danny Makkelie.
Du kan se kampen på Viaplay eller på TV3+

Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik