Fodbold nyheder

Italien: Serie A
FT
1 - 1
(0 - 0)
Cagliari
Fiorentina
J. Pedro (47), X J. Pedro (68)
X C. Biraghi (8), Á. Odriozola (65), R. Sottil (75)

Fiorentina sled sig til et point uden Vlahovic

Af Niels Nedergaard

Til trods for at Fiorentina undervejs i opgøret var bagud med 0-1 og samtidig var en mand i undertal lykkedes det La Viola at tilkæmpe sig et enkelt point ved at spille 1-1 mod Cagliari.
Article image
Ritzau-Scanpix
Det var et hårdt prøvet Fiorentina-mandskab, der søndag middag gæstede bundholdet Cagliari. Til opgøret måtte gæsterne nemlig se bort fra deres helt store profil, Dusan Vlahovic, der er smittet med corona og dermed ikke kunne tage del i løjerne.


Og måske gæsterne godt kunne have brugt sin topscorer denne søndag. I hvert fald manglede Fiorentina i den grad skarphed foran målet i første halvleg. Gæsterne kom frem til et par fine muligheder, og tættest på var midtbanespilleren Giacomo Bonaventura, men den sidste skarphed manglede. Så selvom gæsterne i de første 45 minutter dominerede i store dele af kampen, formåede de altså ikke at putte bolden i nettet, hvorfor der stod 0-0 på måltavlen, da de to mandskaber gik til pause. Altså, kunne det godt ligne, at La Viola led under fraværet af deres topscorer.

I stedet var det Joao Pedro, der bragte hjemmeholdet foran kort inde i anden halvleg, da han nåede højest efter et hjørnespark, og så var værterne pludselig i front, selvom gæsterne havde haft de største chancer i kampen og havde domineret det meste af spillet.

Efter en times spil blev ondt værre for Fiorentina, da gæsterne blev reduceret til ti mand. Her måtte Alvaro Odriozola gå tidligt i bad efter at have nedlagt Joao Pedro inde i feltet. Dommeren vurderede, at backen fratog Cagliari-angriberen en oplagt scoringschance, hvorfor førstnævnte modtog et direkte rødt kort. Samtidig fik hjemmeholdet straffespark, hvilket Joao Pedro selv skulle stå for at omsætte. Det formåede værternes topscorer dog ikke, og derfor var gæsterne stadig med i kampen, men nu med en mand i undertal.

Det misbrugte straffespark skulle vise sig at blive kostbart for Cagliari. For med et kvarter tilbage på kampuret fik gæsterne udlignet ud af ingenting, da Riccardo Sottil tog et flot løb ude i venstre side, og så lagde kantspilleren bolden over i det lange hjørne og udlignede til 1-1. En flot soloaktion af den indskiftede kantspiller, der netop var vendt tilbage fra en skadespause.

Mere skete der ikke i opgøret, og derfor kunne Fiorentina rejse fra Cagliari med et enkelt point i bagagen, hvilket de nok i sidste ende vil se sig tilfredse med, når man kigger på kampens udvikling og det faktum, at de undervejs i opgøret var nede med 0-1 samt en mand i undertal i den sidste halve time.


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik