FC Midtjylland
Charles (22), J. Brumado (61)
Kasper Leif Pedersen

Midtjylland vandt første duel på Brøndby Stadion

Holdet fra den jyske hede er et skridt nærmere på semifinalen i Sydbank Pokalen.
Der var lagt op til et topopgør i Sydbank Pokalen søndag eftermiddag, når det første opgør af to skulle spilles, da Brøndby tog imod FC Midtjylland.

Kampen startede godt ud for gæsterne. Her kunne FCM’s brasilianske stjerner Paulinho og Evander udfordre unge Mads Hermansen inde i buret – dog kunne han hive den ene fantastiske redning efter den anden. Det var dog ikke kun Superligas førerhold fra Herning, som var mødt op.

Nærmest talt lige efter havde holdet fra Vestegnen også en kæmpe mulighed for at bringe sig foran. Superliga-topscorer, Mikael Uhre, formåede at løbe sig til at være alene med Jonas Lössl, hvor førstnævnte trak udenom Lössl, dog uden held, da Uhre på mystisk vis smadrede bolden op på overliggeren.

FCM dominerede dog stadig Brøndby i første halvleg, og træværket skulle igen komme være i fokus. Den her gang var det værterne, da Evander igen var i fokus, ved at heade på stolpen. Dog var situationen ikke overstået, da riposten endte hos brasilianeren igen – her kunne Hermansen endnu engang diske op med en redning.

Dog kunne den 21-årige målmand ikke blive ved, da FCM kunne bringe sig foran på et hjørnespark efter 21. minutter. Her blev der slået en bold ind i det lillefelt, hvor Charles kunne heade gæsterne på 1-0.

Denne føring gik gæsterne også til pause på, og den skulle hurtigt blive fordoblet i anden halvleg. En storspillende Evander udnyttede et passivt Brøndby-forsvar, hvor han først snød Andreas Bruus med en tunnel, hvor han efterfølgende med stort overblik lagde den af med hælen til Nikolas Dyhr, der serverer den til Junior Brumado, som sikkert lagde den ind til 2-0.

Efterfølgende havde FCM et godt tag på de danske mestre, og dermed var der ikke de samme store chancer, som der var i første halvleg. Der skete ikke mere i pokal-braget, og dermed kunne FC Midtjylland rejse tilbage til Herning med et godt udgangspunkt med en 2-0-sejr til returopgøret, som skal spilles den 12. december på MCH Arena.