AaB - FC København

Danmark: Superligaen
AaB L. Andreasen (16)
Aalborg Portland ParkFuld tid1-3
FC København L. Lerager (15), R. Bardghji (31), W. Vick (41)
LineupReferat

FCK vinder slaget om andenpladsen

Af Kenneth Nielsen

FCK’s unge talenter viste sig at være for stor en mundfuld for det nordjyske fodbold-flagskib.

Article image

På en regnfuld novemberaften stødte to af Danmarks mest vindende fodboldklubber sammen i en direkte duel om at gå til vinter på 3F Superligaens andenplads.

Starten på kampen var generelt præget af en masse dueller, hvor FCK umiddelbart viste sig at have overtaget, hvilket blandt andet udmundede sig i en afslutning fra FCK’s unge svenske talent Roony, som hurtigt viste prøver på sit talent med en kvalificeret afslutning.

Efter 15 minutter fik FCK pote af deres indsats, da Lukas Lerager, som er inde i en mindre målstime, scorede for tredje kamp i streg.

Blot minuttet efter viste AaB dog god morale og udlignede ved Lukas Prip, hvor målmand Grabara ikke så alt for heldig ud.

Efter 30 minutter viste Roony endnu engang, hvorfor alt hypen omkring ham er berettiget, da han scorede et flot solomål, som tilmed gør ham til den yngste målscorer nogensinde i superligaens historie. Kort inden pausen ville et andet talent, Bøving, ligeledes også lege med, hvor han satte et indlæg i kassen fra Peter Ankersen til 3-1, hvilket også blev resultatet til halvleg.

Fra anden halvlegs start forsøgte AaB at ændre kampbilledet på midtbanen ved at sætte Magnus Christensen ind i stedet for den portugisiske midtbanedynamo Pedro Ferreira. Til trods for denne udskiftning forsatte de lignende takter dog fra første halvleg, hvor der blev givet og taget i duellerne, hvilket midtvejs i anden halvleg udløste et gult kort til FCK’s Georgiske midterforsvar Khocholava, som lavede en hård tackling på Jakob Ahlmann.

Herefter lykkedes det AaB at ligge et lille pres, hvor blandt andet Lukas Prip viste prøver på sit farlige venstre ben, men denne gang stod Grabara dog på rette plads.

Med en anden halvleg uden de helt store målchancer forsøgte AaB med ti minutter igen at lave et sidste desperat forsøg på at ændre kampresultatet ved at sætte deres unge to-meter mand ind, Anosike Ementa, som skulle forsøge at bide skeer med Boilesen og Khocholava.

Selvom AaB i resten af kampen forsøgte at skabe tempo i kampen, formåede FCK rutineret at trække tempoet ud af kampen, hvor kampbilledet mest af alt bestod af en masse frispark. De hårde dueller viste sig ikke kun at være spillerene imellem, da Grabara kort før tid lettere uprovokeret sparker bolden ud i nettet ud mod AaB’s fans.

Mere dramatik skete der ikke i kampen før dagens dommer, Jakob Kehlert, for sidste gang brugte sin fløjte, som havde været flittig i brug med hele otte gule kort fordelt med tre til AaB og fem til FCK.

I sidste ende blev det altså FCK, som trækker det længste strå, og kan dermed overvintre på en andenplads.

AaB
(3-5-2)
1Jacob Rinne
4Mathias Ross ↪65
26Rasmus Thelander (C)
15Anders Hagelskjær
2Kristoffer Pallesen
18Louka Andreasen
6Pedro Ferreira ↪46
14Malthe Höjholt
3Jakob Ahlmann ↪65
9Milan Makarić ↪72
17Kasper Kusk ↪82
Bænk
22Andreas Hansen
7Aleksandar Trajkovski
11Tim Prica ↩72
19Anosike Ementa ↩82
30Rubén Herraiz ↩65
16Magnus Christensen ↩46
35Marcus Serup Hannesbo ↩65
FC København
(4-2-3-1)
1Kamil Grabara
22Peter Ankersen
5Davit Khotcholava
20Nicolai Boilesen (C)
34Victor Bernth Kristansen
6Jens Stage
12Lukas Lerager
40Roony Bardghji ↪80
16Pep Mas ↪73
24William Bøving Vick ↪90
23Jonas Wind
Bænk
21Karl-Johan Johnsson
28Rasmus Winther Højlund
3Pierre Bengtsson
26Marios Oikonomou ↩90
38Elias Jelert Kristensen
8Ísak Jóhannesson ↩80
30Hákon Haraldsson ↩73

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik