Kenneth Nielsen

FCK vinder slaget om andenpladsen

FCK’s unge talenter viste sig at være for stor en mundfuld for det nordjyske fodbold-flagskib.
På en regnfuld novemberaften stødte to af Danmarks mest vindende fodboldklubber sammen i en direkte duel om at gå til vinter på 3F Superligaens andenplads.

Starten på kampen var generelt præget af en masse dueller, hvor FCK umiddelbart viste sig at have overtaget, hvilket blandt andet udmundede sig i en afslutning fra FCK’s unge svenske talent Roony, som hurtigt viste prøver på sit talent med en kvalificeret afslutning.

Efter 15 minutter fik FCK pote af deres indsats, da Lukas Lerager, som er inde i en mindre målstime, scorede for tredje kamp i streg.

Blot minuttet efter viste AaB dog god morale og udlignede ved Lukas Prip, hvor målmand Grabara ikke så alt for heldig ud.

Efter 30 minutter viste Roony endnu engang, hvorfor alt hypen omkring ham er berettiget, da han scorede et flot solomål, som tilmed gør ham til den yngste målscorer nogensinde i superligaens historie. Kort inden pausen ville et andet talent, Bøving, ligeledes også lege med, hvor han satte et indlæg i kassen fra Peter Ankersen til 3-1, hvilket også blev resultatet til halvleg.

Fra anden halvlegs start forsøgte AaB at ændre kampbilledet på midtbanen ved at sætte Magnus Christensen ind i stedet for den portugisiske midtbanedynamo Pedro Ferreira. Til trods for denne udskiftning forsatte de lignende takter dog fra første halvleg, hvor der blev givet og taget i duellerne, hvilket midtvejs i anden halvleg udløste et gult kort til FCK’s Georgiske midterforsvar Khocholava, som lavede en hård tackling på Jakob Ahlmann.

Herefter lykkedes det AaB at ligge et lille pres, hvor blandt andet Lukas Prip viste prøver på sit farlige venstre ben, men denne gang stod Grabara dog på rette plads.

Med en anden halvleg uden de helt store målchancer forsøgte AaB med ti minutter igen at lave et sidste desperat forsøg på at ændre kampresultatet ved at sætte deres unge to-meter mand ind, Anosike Ementa, som skulle forsøge at bide skeer med Boilesen og Khocholava.

Selvom AaB i resten af kampen forsøgte at skabe tempo i kampen, formåede FCK rutineret at trække tempoet ud af kampen, hvor kampbilledet mest af alt bestod af en masse frispark. De hårde dueller viste sig ikke kun at være spillerene imellem, da Grabara kort før tid lettere uprovokeret sparker bolden ud i nettet ud mod AaB’s fans.

Mere dramatik skete der ikke i kampen før dagens dommer, Jakob Kehlert, for sidste gang brugte sin fløjte, som havde været flittig i brug med hele otte gule kort fordelt med tre til AaB og fem til FCK.

I sidste ende blev det altså FCK, som trækker det længste strå, og kan dermed overvintre på en andenplads.