Liverpool - Porto

Europa: Champions League
Liverpool T. Alcântara (52), Mohamed Salah (70)
AnfieldFuld tid2-0
Porto
OptaktLineupReferatVideo

Liverpool fortsatte i suveræn stil

Af Henrik Varbøl Andersen

Hjemmeholdet skulle kun bruge en halvleg til at få deres femte sejr i lige så mange kampe, og med en suveræn Thiago i målscorens rolle.

Article image
Ritzau-Scanpix

Gæsterne fra Portugal virkede opsatte og motiverede for at hente point på Anfield og allerede efter 12 minutter fangede de Liverpool i en omstilling, som sendte Evanilson alene afsted fra midten og ned mod Alisson. Med sig havde han Otavio som midt for mål sendte tværbolden fra Eavnilson forbi et tomt mål.

En kæmpe chance for at tage den føring, som for alvor kunne sparke tro ind i de blå-hvide Porto-spillere. Hjemmeholdet derimod lignede et mandskab i kampens indledning, som ikke foldede sig helt ud som vanligt, og på lægterne var der heller ikke den sædvanlige Anfield-stemning.

Små 24 minutters spil blev det til for Porto-klippen Pepe for en skade satte en stopper for anførerens deltagelse i kampen. En bitter pille for udeholdet og cheftræner Sergio Conceicao, og de efterfølgende minutter virkede Porto-defensiven rystede, mens både Mane og Salah begyndte at byde sig til uden det blev rigtig farligt.

Klasse fornægter sig dog ikke, og en storspillende Thiago fandt med en flot dybdebold Mane, som sikkert omsatte tilbuddet til scoring. Mane var dog snert på offside og efter en kort VAR-gennemgang viste det sig, at Manes skulder var for langt fremme, og målet blev annulleret.

0-0 ved pausen efter en ganske lige første halvleg, hvor Liverpool-reserverne ikke helt greb chancen, mens gæsterne virkede mest opsatte og farligst gennem de første 45 minutter.

Når ”The Reds” angriber ned mod The Kop sker der indimellem en form for magi. Blot seks minutter skulle der gå, før Thiago skabte eufori på ende tribunen med de fanatiske Liverpool-fans.

En returbold havnede for fødderne af spanieren, som kanonerede bolden fladt ind i det nederste venstre målhjørne, og dermed kunne han notere sig for sit første mål i den røde trøje i denne sæson.

Efter 63 minutter blev det tid til værdifuld kamptræning for Andy Robertson og Jordan Henderson, mens banens bedste spiller Thiago fortjent blev klappet ud. Spanieren er måske ved at forløse sit potentiale i Liverpool.

Det var nu udpræget Liverpool dominans i kampen, og Porto havde svært ved, at få fat i bolden. Efter 70 minutter slog den egyptiske målkonge Salah så sømmet i kisten hos gæsterne.

Et par gode kombinationer i højre side med Henderson skabte plads til Salah, som i feltet er livsfarlig. Han kunne let banke bolden i kassen til 2-0, og det lignede afgørelsen på opgøret.

Resten af kampen var det ensrettet trafik ned mod gæsternes mål og i flere tilfælde burde det tredje mål vær faldet. Hjemmeholdet forbarmede sig dog, og kørte i sikker stil sejren hjem.

Endnu engang fik The Kop afgørende betydning og fuld valuta for pengene, når ”The Reds” angriber ned mod de mest fanatiske fans. Liverpool fortsatte dermed den pletfri stil i denne sæson, mens Porto må se frem til vind eller forsvind kamp i sidste runde hjemme mod Atletico Madrid.

Liverpool
(4-3-3)
1Alisson (C)
76Neco Williams
32Joël Matip
5Ibrahima Konaté
21Konstantinos Tsimikas ↩63
15Alex Oxlade-Chamberlain ↩82
80Tyler Morton
6Thiago Alcântara ↩63
11Mohamed Salah ↩71
18Takumi Minamino
10Sadio Mané ↩71
Bænk
13Adrián
62Caoimhin Kelleher
20Diogo Jota
27Divock Origi ↪71
4Virgil van Dijk
26Andrew Robertson ↪63
47Nathaniel Phillips
66Trent Alexander-Arnold
3Fabinho ↪71
7James Milner ↪82
14Jordan Henderson ↪63
Porto
(4-4-2)
99Diogo Costa
23João Mário
19Chancel Mbemba
3Pepe (C) ↩25
12Zaidu Sanusi
25Otavinho
27Sérgio Oliveira ↩64
8Mateus Uribe ↩77
7Luis Díaz
30Evanilson ↩77
9Mehdi Taremi ↩64
Bænk
1Agustín Marchesín
10Francisco Fernandes Conceição ↪64
11Pepê
29Toni Martínez ↪77
2Fábio Cardoso ↪25
18Wilson Manafá
22Wendell
16Marko Grujić ↪77
17Jesús Corona
20Vitor Ferreira ↪64
28Bruno Costa
50Fabio Vieira

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik