Fodbold nyheder

Benzema kendt skyldig:
Her er dommen

Af Niels Nedergaard

Den franske stjerne Karim Benzema er blevet idømt et års betinget fængsel og samtidig tildelt en bøde på lidt over en halv million kroner i sagen om afpresning af sex-videoer mod holdkammeraten Mathieu Valbuena.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det vakte opsigt i hele Frankrig og i det meste af fodboldeuropa, da Karim Benzema i en årrække blev udelukket fra det franske landshold grundet en sag med holdkammeraten Mathieu Valbuena, som beskyldte Real Madrid-stjernen for at have været medvirkende til forsøg på afpresning med en sexvideo.

Nu er dommen faldet i sagen, og Karim Benzema er blevet kendt skyldig i sagen. Det har retten i Paris-forstaden Verseilles onsdag fastslået. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Og det er ikke en lille straf, som den franske Real Madrid-stjerne er blevet tildelt. Benzema har nemlig fået en betinget fængselsdom på et år, mens han samtidig modtager en bøde på lidt over 550.000 kroner. Ifølge Reuters havde anklagemyndigheden i første omgang foreslået en betinget dom på ti måneders fængsel og en bøde på lige godt 500.000 kroner, men straffen endte altså med at blive værre for Benzema.

Vi skal helt tilbage til 2015 for at finde sagens oprindelse. Her blev Benzema anklaget for at have været medvirkende til afpresning af en sexvideo imod holdkammeraten på det franske landshold Mathieu Valbuena.

Ifølge anklageren i sagen agerede Benzema mellemled for en barndomsven, som angiveligt var i besiddelse af den føromtalte sexvideo. I videoen skulle Mathieu Valbuena og vedkommendes kæreste ifølge anklageren have medvirket i.

Efterfølgende blev politiet involveret i sagen og kom i besiddelse af videomaterialet, og nu er Karim Benzema altså endeligt blevet kendt skyldig i sagen, som han ellers hidtil har nægtet sig skyldig i. Den franske sjerne var ikke selv til stede i retten, da han onsdag skal i aktion for Real Madrid mod Sheriff Thiraspol i Champions League.

Det vides derfor ikke, hvorvidt Benzema og hans bagland har tænkt sig at anke dommen yderligere.

Mere om Karim Benzema

Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik