Philip Sinkbæk Jensen

Radamel Falcao bomber på ny i La Liga: Statistisk lige efter Messi og Ronaldo

Radamel Falcao fik revet sin kontrakt over i Galatasaray, men er tilbage i topform i Madrid, hvor angriberen bomber kasser ind for Rayo Vallecano. Det er comebacket, som de fleste ikke havde set komme.
Den 35-årige colombianske angriber, Radamel Falcao, har scoret tre mål i fire kampe for Rayo Vallecano, og er definitivt vendt tilbage som den angriber, der forlod Atletico Madrid i 2013 efter at have scoret 52 mål i 68 kampe for Madrid-klubben.

Falcao har nu scoret 55 mål i 73 kampe i La Liga for de to Madrid-klubber, og har derfor et La Liga-målgennemsnit på 0,75, der er tredjebedst i La Ligas historie blot overgået af Lionel Messi med et 0,91-målgennemsnit og Cristiano Ronaldo på 1,07 mål pr. kamp.

Efter at have cementeret sin suverænitet i Atletico Madrid, skiftede Falcao til Monaco i 2013 på en daværende 320-millioner-kroner aftale, hvor han spillede i knapt et år inden at han blev udlejet til Premier League. Her blev det til destinationerne Manchester United og Chelsea, hvor colombianeren var præget af skader og blot scorede fem mål i 41 kampe over to år på tværs af de to klubber

Herefter endte Falcao i Monaco på ny, hvor han spillede fra 2016 til 2019 inden skiftet til Galatasaray i sommeren 2019. Inden skiftet havde Falcao spillet 180 kampe for Monaco over sine to perioder i klubben, hvor han scorede hele 83 mål.

I Tyrkiet fandt Falcao for alvor målformen igen og scorede 20 mål i 43 kampe, men endte dog med at få ophævet sin kontrakt med Galatasaray i sommer alligevel.

I september i år skiftede Falcao tilbage til Madrid og Rayo Vallecano, hvor han efter ti minutter på banen scorede i sin debut mod naboerne fra Getafe, der vandt Rayo Vallacano-fansenes hjerter på ny.

Herefter scorede han også i overtiden i 2-1-sejren over Atletico Bilbao og kvitterede derefter med et mål i kampen mod Cadiz, hvor colombianeren havde sin første startplads.

På onsdag møder Rayo Vallecano FC Barcelona på sin hjemmebane, hvor Rayo ikke har tabt i denne sæson. FC Barcelona sejler, og Ronald Koeman er presset til at vinde. Dog er det sikkert, at Falcao ikke vil skåne FC Barcelona og Koeman, når Rayo Vallecano skal vise, hvorfor at holdet er placeret på 7.-pladsen i La Liga, der er to pladser højere oppe end FC Barcelona.

Radamel Falcao kom til Rayo Vallecano i sommer på en fri transfer fra Galatasaray, og har kontraktudløb til sommer.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER