Fodbold nyheder

Le Classique

Af Torsten Brix

PSG vs. Marseille er blevet en unfair kamp efter den voldsomme økonomiske udvikling i hovedstadsklubben – det er trist for kampen…

Article image
Ritzau-Scanpix

Opgøret imellem Paris Saint-Germain og Marseille er en kamp imellem de to største byer i Frankrig, men også et opgør imellem nord vs. syd i Frankrig samt hovedstad imod provinsen. ”Le Classique” har en lang historie, efter PSG startede i 1970 og deres rivalisering dermed kunne starte i 1980’erne.

I Paris er der et stort ønske om at vinde Champions League, da de modsat Marseille ikke har vundet kampen om at blive ”Europas bedste klubhold”. Marseille vandt i 1993, da de slog et meget stærkt AC Milan-hold i finalen.

Efter den sejr blev Marseille dømt for ”Match-fixing” og blev tvangsnedrykket til Lique 2, men kort tid forinden havde en dramatisk sejr på 3-1 over PSG sikret et mesterskab til Marseille. Det er dog ikke det eneste vilde ”Le Classique”. I 1989 var der tre spillerunder tilbage og stillingen var 0-0 i opgøret imellem de to klubber. Med det resultat ville Marseille blive mestre, men et sent mål af Franck Sauzee gav sejren - og mesterskabet - til PSG for første gang siden 1972.

Samlet set har PSG også overtaget i statistikkerne imellem de to hold, og den statistik bliver næppe ændret i de kommende år, efter PSG ikke blot er blevet Frankrigs største klub – men vel også en af verdens største klubber, da de har kunnet tilføje gigantisk spillerkvalitet.

I øvrigt er det nogle meget store fodboldnavne, som har spillet for begge klubber. Lassana Diarra, Hatem Ben Arfa, Gabriel Heinze, George Weah og Claude Makelele er blot nogle af navnene, men i den nærmeste fremtid er det tvivlsomt, om PSG kan finde noget forstærkning hos Marseille. Så Le Classique har desværre mistet lidt af gnisten…

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik