Fodbold nyheder

Saudiarabisk finansminister:
En seriøs konkurrent er på vej

Af Daniel Fisker

Den saudiarabiske finansminister Mohammed Al-Jadaan ser udviklingen i Premier League som en bekymring for den topkonkurrent, Newcastle United kan udvikle sig til.

Article image

I sidste uge var der krisemøde blandt Premier League-klubberne. Dette krisemøde kulminerede, da et flertal af klubberne vedtog et midlertidigt stop for sponsoraftaler, som i sidste ende kan bruges til at omgå Financial Fair Play-reglerne. 18 af de 20 klubber i Premier League stemte for et midlertidigt forbud, mens Newcastle United og Manchester City var de eneste klubber, som ikke stemte for aftalen.

Den saudiarabiske Public Investment Fund havde forinden købt 80 % af ejerskabet i Newcastle Untied, hvilket angiveligt kostede den pengestærke fond knap 2,7 milliarder kroner. Det er den saudiarabiske kronprins, der står som direktør i Public Investment Fund, men nu har flertallet af Premier League-klubber sørget for, at den saudiarabiske stat foreløbig ikke kommer til at pumpe penge ind i Newcastle via lukrative sponsorater.

-Jeg kender ikke teknikaliteterne i England (i Premier League, red.), men jeg vil sige, at hvis folk er bekymrede over konkurrencen mellem klubberne – og specielt når vi nu har investeret i en af dem – så tyder det sandsynligvis på, at der er en seriøs konkurrent på vej, hvilket er godt for fodbolden i det hele taget, udtaler Mohammed Al-Jadaan ifølge Independent.

Kunstigt oppustede sponsoraftaler kan bidrage enormt til en klubs omsætning, hvorfor en klub – som for eksempel Newcastle United – kan bruge enorme summer på nye spillere uden at komme i karambolage med Financial Fair Play-reglerne, som ellers er sat i verden for at forhindre klubber i at købe sig til succes via superstjerne. Flere europæiske klubber såsom Manchester City og Paris Saint-Germain har sponsorater, som udspringer af klubbernes ejere.

Mere om Newcastle

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik