Europa: Champions League
FT
0 - 5
(0 - 1)
Donetsk
Real Madrid
S. Krivtsov (37)
V. Júnior (51), V. Júnior (56), Rodrygo (65), K. Benzema (90)
Emre Arslan

Optakt: Shakhtar – Real Madrid

Det Olympiske Stadion i Kiev danner tirsdag aften rammen om et vigtigt opgør fra Champions Leagues gruppe D.
Kommentar:

Real Madrid med deres 13 Champions League titler er det hold der har vundet turneringen flest gange. De tager tirsdag aften turen til Kiev, for at spille deres tredje kamp i gruppe D. Real Madrid ligger i øjeblikket på en anden plads i gruppen, efter at have vundet og tabt en af deres første to kampe, mens Shakhtar har tabt en og spillet en uafgjort. Hvor Shakhtar stadig har deres første mål i årets turnering til gode. I den hjemlige liga ligger Carlo Ancelottis tropper på 2.-pladsen, hvor man ligger på 17 point efter otte kampe, hvor det førende hold ligger på 20 point efter ni kampe.

Det samme kan næsten siges om Roberto De Zerbis mandskab, som ligger på en anden plads i den ukrainske Premier League, med tre point op til førerholdet Dynamo Kiev. Shakhtar går dog til opgøret med bange anelser, da der er nogle vigtige profiler på skadeslisten. Et stort tab for ukrainerne er dog, at den store angriber, Lassina Traore, fortsat sidder ude med en knæskade. Den stærke angriber er klubbens topscorer med seks mål i ligaen, så det skal være en anden der skal sparke læderet i nettet til storkampen. En anden spiller Hirnyky (Minearbejderne) kommer til at mangle, er Evgen Konoplyanka. Manden med fire assist, hvilket gør ham til holdets top-assister er også ude med skade. En allerede svær opgave bliver ikke lettere for Shakhtar, når de tirsdag aften skal ud og spille uden deres topscorer og top-assister.

Det bliver spændende at se, hvilken Madrid præstation ,der bliver lagt for dagen på tirsdag. Der bliver brug for en god en af slagsen. De startede deres første kamp i dette års turnering med en flot 1-0 sejr mod det andet favorit-hold i gruppen, Inter, men endte med at gå til landspausen med en kæmpe fiasko, da de hjemme tabte med cifrene 2-1 til Sheriff Tiraspol.

I forhold til indbyrdes kampe har holdene mødt hinanden fire gange tidligere i turneringen, hvor det er blevet til to sejre til hver klub. Senest var holdene også i samme gruppe i 2020-2021-sæsonen, hvor Shakhtar vandt 2-0 på hjemmebane og 3-2 på udebane.


Karantæner og skader:

Shakhtar

Evgen Konopylanka (Skade)
Mykola Matvilenko (Skade)
Junior Moraes (Knæskade)
Lassina Traore (Knæskade)

Real Madrid

Gareth Bale (Lårskade)
Dani Carvajal (Lægmuskelskade)
Dani Ceballos (Ankelskade)
Eden Hazard (Muskelskade)
Isco (Rygskade)
Luka jovic ( Ankelskade)


Bud på kampens profil:

Et bud på kampens profil må være den sultne franskmand, Karim Benzema, der i denne sæson altid formår at score i næsten alle kampe. Benzema med sine ni mål i den hjemlige liga og en enkelt i Champions League, kommer til at være en konstant trussel for Shakhtar-forsvaret, der ikke er vant til at møde en så stærk offensiv som Real Madrids farlige duo Vinicius Jr. Og Karim Benzema.

Bud på kampens resultat:

Kampens resultat går i Real Madrids favør, buddet herfra bliver altså at kampen ender 2-0 til Real Madrid. De spanske giganter kan aldrig undervurderes i Champions League og vil være klare favoritter selv på udebane. Shakhtar er offensivt svækket og derfor bliver det ikke lettere for dem, at bryde igennem Eder Militao og David Alaba



Kampen bliver fløjtet i gang tirsdag aften klokken 21:00 på det Olympiske Stadion i Kiev af den serbiske dommer, Srđan Jovanović, og kan ses på Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER