Fodbold nyheder

Er Koeman presset?

Af Torsten Brix

Indkast.dk har kigget nærmere på den catalonske storklub, og det ser ikke for godt ud, men skal de fyre deres træner…?

Article image

FC Barcelona er et godt stykke inde i sæsonen placeret tættere på midten af La Liga end toppen. Klubbens økonomi er forfærdelig og talismanen Lionel Messi er smuttet til de nyrige PSG, men skal træner Ronald Koeman fyres? Kigger man nærmere på statistikkerne for nogle af de seneste Barcelona-trænere med mindst 25 kampe, så ser det meget skidt ud for Koeman – se blot her:


Luis Enrique
Kampe: 181
Point pr. kamp: 2,41

Pep Guardiola
Kampe: 247
Point pr. kamp: 2,36

Ernesto Valverde
Kampe: 145
Point pr. kamp: 2,23

Tata Martino
Kampe: 59
Point pr. kamp: 2,22

Tito Vilanova
Kampe: 44
Point pr. kamp: 2,22

Quique Setien
Kampe: 25
Point pr. kamp: 2.08

Ronald Koeman
Kampe: 62
Point pr. kamp: 2,02


Mange af læserne tænker måske, at der i truppen ikke er den vanlige styrke for den catalonske klub, men hvis dette er Barcelonas idealopstilling for tiden:

Ter Stegen
Dest – Pique – Lenglet – Alba
Pedri – Busquests – De Jong
Braithwaite – Depay – Fati

Så kunne ”andet holdet” sammensættes således:

Neto
Mingueza – Araujo – Garcia – Wague
Puig – Roberto – Coutinho
Dembele – Agüero – Demir


Så truppen er ikke så forfærdelig, som mange måske tænker, og den er i hvert fald bedre end til den nuværende plads som nr. 9 i La Liga. Men problemerne er et andet sted – nemlig i antallet af skader i klubben for tiden. Skader kommer sjældent på et godt tidspunkt, og mange skader har med at komme på dårlige tidspunkter.

Det har måske en naturlig forklaring… for når presset vokser, kan trænerne blive fristet til at bruge spillerne, før de er helt klar. Som bekendt er Martin Braithwaite langtidsskadet og kommer ikke i kamp foreløbig, og i den forbindelse kom landskampspausen på et godt tidspunkt for Barcelona – for Dembele skulle være klar igen efter skade ligesom Agüero, der endelig er klar til sin debut for storholdet.

Derudover kan de hårdtprøvede Barcelona-fans også håbe på, at der kommer forstærkning i januars transfervindue. Pengene er næppe til meget, men selvom det lyder brutalt, så skal truppen forstærkes alene af den grund, at flere spillere fra idealopstillingen har en belastende dåbsattest.

Barcelona-truppen har også været udsat for en oprydning, som den gigantiske skuffelse – Antonio Griezmann – der kostede tæt på en milliard kroner, men som aldrig fandt sig til rette i Barcelona og Barca fandt heller ikke rigtigt pladsen til franskmanden i deres foretrukne 4-3-3-formation – præcist som med Coutinho.

Netop Coutinho og Griezmann blev købt sammen med Dembele for mange af de penge, som Barcelona fik for Neymar. Brasilianeren blev solgt dyrt, men udover ham har Barcelona faktisk solgt masser af spillere de senere år som Paulinho, Yerry Milla, Maicon, Andre Gomes, Jesper Cillesen, Arthur og Emerson.

Med det er ikke kun skidt for Barcelona for tiden… især den purunge juvel fra La Masia og Guinea-Bissau Ansu Fati kan i fremtiden være med til at forme Barcelona. En fremtid, hvor truppen skal forstærkes, kunne en overvejelse være… vil Barcelona hellere bruge deres penge på at fyre Koeman end på de tiltrængte forstærkninger i de kommende transfervinduer?

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik