Fodbold nyheder

Læge:
Relativt sikkert for Eriksen med pacemaker

Af Niels Nedergaard

Ifølge den islandske hjertelæge Gunnar Gislason kan danske Christian Eriksen uden problemer spille med en pacemaker og dermed fortsætte karrieren.

Article image
Ritzau-Scanpix

Christian Eriksens fodboldfremtid står endnu hen i det uvisse efter den danske landsholdsstjernes grimme uheld i Parken under EM-slutrunden, da han kollapsede på banen med et hjertestop.

Men måske der er godt nyt at hente for danskeren. For ifølge den islandske hjertelæge og professor i kardiologi, Gunnar Gislason, er det forholdsvis sikkert for fodboldspillere at spille med en pacemaker. Det fortæller han til Eurosport.

- Det er faktisk ret sikkert ICD'en (pacemakeren, red). Det gør ikke noget som sådan i sig selv, så den burde man godt kunne spille fodbold med. Hvis vi kigger på den undersøgelse, som er lavet med professionelle spillere, så er det relativt sikkert, forklarer hjertelægen til Eurosport.

Den islandske hjertelæge referer til en større undersøgelse, som man har foretaget, hvor op mod 400-500 idrætsudøvere er blevet testet med netop denne slags, og ifølge Gunnar Gislason vil det altså ikke blive noget problem for Eriksen at fortsætte karrieren.

- Der er lavet en undersøgelse, som har kigget på 400-500 idrætsudøvere, og ingen af dem er døde, nogen fik nogle stød, men ingen af dem døde eller fik alvorlige mén af det. Så det er jo sådan relativt sikkert, lyder det fra hjertelægen.

Én ting er dog allerede sikkert. Det bliver ikke i Inter, at Christian Eriksen fortsætter sin karriere, da reglerne i støvlelandet ikke tillader, at spillere kommer i aktion på grønsværen, hvis de har døjet med hjerteproblemer.

Derfor er Eriksen hverken registreret i Inters trup for efteråret i Serie A og ej heller i Champions League. Til gengæld har den danske landstræner, Kasper Hjulmand, i flere omgange fortalt, at han stadig er i kontakt med Eriksen, og derfor er hans fremtid på landsholdet ikke helt udelukket endnu.

Mere om Christian Eriksen

Mere om Inter

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik