Atalanta - Young Boys

Europa: Champions League
Atalanta M. Pessina (68)
Stadio Atleti Azzurri d'ItaliaFuld tid1-0Tilskuere: 8.536
Young Boys
OptaktLineup

Optakt:
Atalanta-Young Boys

Af Philip Dar

Schweiziske Young Boys skal forsøge at bygge videre på den flotte sejr over Manchester United, når Atalanta tager imod på Stadio Atleti Azzurri d'Italia i Bergamo.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar:

Champions League-gruppespillets første store overraskelse kom i Bern i første spillerunde. Her slog Young Boys nemlig Manchester United med 2-1 efter at have været bagud 0-1 ved pausen. Et rødt kort til Manchester Uniteds Wan-Bissaka og en scoring i de døende sekunder, vendte dog kampen på hovedet og sikrede hjemmeholdet alle tre point og stor eufori på tribunen.

I Atalantas første kamp i CL-gruppespillet, stødte italienerne sammen med spanske Villarreal på udebane og herfra rejste de hjem fra med et 2-2-resultat i bagagen. Også i denne kamp blev der givet et rødt kort. Det faldt dog først i det 84.minut og blev givet til Villarreals Francis Coquelin. Det fik derfor ikke den samme betydning for kampen, som Wan-Bissakas røde kort, da stillingen allerede var 2-2, hvilket også blev kampens resultat.

Det er bestemt ikke to historiske CL-mastodonter, som støder sammen onsdag aften i Bergamo. En Young Boys-semifinale tilbage i 1958/59-sæsonen, er det bedste resultat de to klubber imellem, da Atalanta deltager i CL-gruppespillet for blot tredje gang. Italienernes bedste resultat, er en kvartfinale i 2019/20-sæsonen, hvor klubben blev ekspederet ud af de senere finalister fra Paris Saint-Germain. Det er de to klubbers første indbyrdes opgør.

I Serie A ligger Atalanta aktuelt nummer syv, syv point bag førerholdet Napoli. I weekenden hentede klubben et uafgjort resultat på udebane mod de forsvarende italienske mestre fra Inter, hvor Atalanta fik annulleret en scoring i de sidste minutter af kampen, men også Inter kunne have snuppet alle tre point, men brændte et straffespark. I den schweiziske liga, Super League, ligger Young Boys nummer to, fire point efter Basel, men har dog spillet en kamp færre end Basel. I weekenden blev det til en 2-1 sejr hjemme mod St. Gallen og ugen forinden vandt Young Boys med 1-6 på udebane mod Lausanne, så Young Boys må siges at komme med stor tro på tingene inden kampen mod Atalanta.

Skader og karantæner:

Atalanta må undvære hollandske Hans Hateboer og colombianske Luis Muriel, mens argentinske Jose Luis Palomino er tvivlsom til opgøret

Anderledes, og langt værre, ser det ud for gæsterne fra Young Boys. De må undvære hele seks spillere, nemlig Fabian Lustenberger, Nico Maier, Joel Monteiro, Jean-Pierre Nsame og Esteban Petignat, mens Christian Fassnacht, Leandro Zbinden og Cedric Zesiger er tvivlsomme.

Ingen af holdene har nogle karantæneramte spillere.

Bud på kampens profil:

Hvis gæsterne fra Young Boys skal gøre sig forhåbninger om at tage point med fra Bergamo, så skal klubbens amerikanske frontløber Jordan Siebatcheu fortsætte sin gode målform. Siebatcheu har nettet tre gange i sine seneste tre optrædener, blandt andet det afgørende mål mod Manchester United i første spillerunde.

Atalanta forventes at komme til at styre spillet i det meste af kampen. Derfor skal holdet sætte deres lid til de offensive kræfter, hvor Duvan Zapata forventes at spille helt på toppen. Zapata har haft svært ved at finde målene efter en skade, som holdt ham ude i det meste af august måned. Det er blot blevet til to mål i fem kampe, så hvis Atalanta skal gøre sig forhåbninger om sejren, så skal Zapata have snøret målstøvlerne til kampen.

Bud på kampens resultat:

Atalanta må være sultne efter at sikre sig den første sejr i gruppespillet, og italienerne kan ikke være tilfredse med andet end alle tre point på hjemmebane mod gruppens, på papiret, svageste hold. Omvendt kommer Young Boys med en stor portion selvtillid, både fra sejren over Manchester United, men også fra den hjemlige liga. Derfor er buddet på kampens resultat, at Atalanta vinder snævert med 2-1.

Kampen kan ses på TV3 MAX og Viaplay.


Atalanta
(3-4-2-1)
1Juan Musso
2Rafael Tolói (C)
28Merih Demiral
19Berat Djimsiti
77Davide Zappacosta ↩90
15Marten de Roon
11Remo Freuler ↩90
8Robin Gosens ↩11
18Ruslan Malinovskiy ↩74
32Matteo Pessina ↩74
91Duván Zapata
Bænk
31Francesco Rossi
57Marco Sportiello
9Luis Muriel ↪74
99Roberto Piccoli
3Joakim Mæhle ↪11
13Giuseppe Pezzella ↪90
42Giorgio Scalvini
66Matteo Lovato
7Teun Koopmeiners ↪90
59Aleksey Miranchuk
72Josip Iličić
88Mario Pašalić ↪74
Young Boys
(4-3-3)
26David von Ballmoos (C)
36Silvan Hefti ↩82
4Mohamed Aly Camara
30Sandro Lauper
21Ulisses Garcia
20Michel Aebischer ↩82
35Christopher Martins Pereira
8Vincent Sierro ↩69
15Meschak Elia ↩66
17Theoson Siebatcheu ↩66
13Moumi Ngamaleu
Bænk
68Abdullah Laidani
91Guillaume Faivre
9Wilfried Kanga ↪66
19Felix Mambimbi ↪69
14Nicolas Bürgy
24Quentin Maceiras ↪82
25Jordan Lefort
7Marvin Spielmann ↪82
10Miralem Sulejmani
11Alexandre Jankewitz
32Fabian Rieder ↪66

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik