Fodbold nyheder

Chelseas ønskeliste: Jules Koundé ude, Matthijs de Ligt inde

Af Philip Sinkbæk Jensen

Chelsea fik ikke en ny midtstopper til klubben under sommertransfervinduet, og nu går jagten ind på Juventus’ unge centerback, Matthijs de Ligt.

Article image

Når Chelsea sætter sig en transfer for, så mener klubben det alvorligt. Klubben mislykkedes i at hente Sevillas Jules Koundé til klubben, og derfor vil ’the Blues’ gøre en indsats i at hente Matthijs de Ligt i Juventus til sommer.


Den 22-årige hollandske centerback regnes som en af de største forsvarstalenter for tiden, hvilket han beviste som den yngste anfører i Ajax’ og Champions Leagues historie, da han bar anførerbindet som 19-årig i klubben. I 2018 vandt de Ligt ’Golden Boy’-nomineringen og blev samme år den yngste hollandske landsholdsdebutant siden 1945.


Chelsea-manageren, Thomas Tuchel, har udset sig hollænderen, der får frigivet sin frikøbsklausul på 893 millioner kroner til sommer.

Selvom at midtstopperne Andreas Christensen, Thiago Silva og Antonio Rüdiger gør det fortrinligt i Chelsea for tidne med blot at have lukket ét mål ind i seks kampe, så ved Tuchel, at de alle tre centerbacks har usikre fremtider i klubben, da alle står over for kontraktudløb snarest. De Ligt ville kunne indgå i Tuchel-systemet sammen med AC, som er ved at have en ny aftale på plads, og Rüdiger, der stadigvæk forhandler med klubben.

De Ligt blev hentet af Juventus i Ajax i sommer 2019 for 634 millioner kroner på den femårig aftale, der gælder til 2024. Det er blevet til 80 kampe for Juventus, der for tiden har haft den store hollænder bænket. Dog fik de Ligt en startplads i går og kvitterede med det afgørende mål til 3-2 over Spezia, der dermed cementerede Juventus’ første sejr i Serie A i denne sæson.

Mere om Matthijs de Ligt

Mere om Juventus

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik