Fodbold nyheder

Salah tangerede rekord mod Milan

Af Niels Nedergaard

Mohamed Salah er nu den spiller i historien sammen med Steven Gerrard, som har scoret flest mål for Liverpool hjemme på Anfield i Champions League.

Article image
Ritzau-Scanpix

Onsdag aften var Liverpool-stjernen Mohamed Salah atter på pletten efter 49 minutters spil mod AC Milan i Champions League, men målet var ekstra specielt for den egyptiske skarpretter.

Med målet er Salah nu den mest scorende Liverpool-spiller i historien på Anfield i Champions League-sammenhæng. Han deler dog ikke rekorden helt alene. Målet mod Milan var nemlig kun en tangering af legenden Steven Gerrards rekord med 14 fuldtræffere på det ikoniske stadion, og det er altså samme antal mål, som Mohamed Salah nu står noteret for på den front.

Det kunne endda være blevet endnu bedre for Mohamed Salah, der allerede kunne have vippet Steven Gerrard helt af pinden som den mest scorende Liverpool-spiller på Anfield i Champions League.

Desværre for den 29-årige egyptiske stjerne var han uskarp fra 11-meter pletten og misbrugte spillets største chance og måtte i stedet se sit forsøg reddet af Milan-keeper Mike Maigman.

Til gengæld kan Mohamed Salah trøste sig af, at Liverpool formåede at besejre Milan med 3-2 på trods af, at de var nede med 1-2 undervejs i kampen. Egypteren fik da trods alt også udlignet Gerrards rekord, som han med stor sandsynlighed kommer til at slå helt i den nærmeste fremtid.

I alt har Mohamed Salah fundet vej til netmaskerne 26 gange i Champions League i sin tid hos Liverpool, og mere end halvdelen af de mål er altså faldet hjemme på Anfield. Næste gang Mohamed Salah får mulighed for at sætte bolden i kassen igen på hjemmebane bliver først til november, hvor Liverpools overmænd fra sidste sæson Atletico Madrid kommer på besøg.

Inden da skal Liverpool en tur til det portugisiske for at møde FC Porto og en tur til Madrid, hvor netop Atletico venter.

Mere om Mohamed Salah

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik