Fodbold nyheder

Andreas Bjelland om FCK-exit:
Jeg følte mig ikke værdsat

Af Philip Sinkbæk Jensen

Den tidligere landsholdsspiller, Andreas Bjelland, kritiserer ny FC Købehavn for deres håndtering af spillere, der ikke er en del af planerne længere.

Article image
Ritzau-Scanpix

I et større interview med Tipsbladet taler 33-årige Andreas Bjelland ud omkring, hvad der i virkeligheden foregik i FC København, da den tidligere landsholdskæmpe blev frosset ud ad klubben trods at være den dyrest betalte spiller i truppen.

Bjelland kom til FCK fra Brentford i 2018, hvor han spillede fast på landsholdet og dermed underskrev en megakontrakt. I dag slår han folderne hos barndomsklubben Lyngby på en lejeaftale, som han håber på bliver til en permanent på sigt, da han også er medejer.

Skiftet sker efter, at Bjelland blev meddelt, at han ikke indgik i Ståle Solbakkens eller i Jess Thorups planer. Udmeldingen kommer efter at være frosset ud ad truppen i sin sidste sæson, hvor det efter skader blot blev til tre Superligakampe:

- Jeg følte mig ikke værdsat til sidst. Når man uden grund får frataget sit nummer, uden at få det at vide af klubben, tænker man ”hvad er det så, jeg er her for?”. Vi er voksne mennesker og kunne bare have talt om det. Havde de sagt ”der kommer en ny spiller, og han skal have nummer 5”, var det fair nok og en del af præmissen i fodbold. Når man gør det uden at sige noget, bliver det for mig lidt en børnehave. Så var det tid for mig at finde noget andet, udtaler Bjelland til Tipsbladet.

Nu skriver Bjelland førstedivision på tilværelsen, hvilket kan skyldes, at niveauet ikke rækker til højere lige nu:

- Jeg ville gerne vise FCK, at jeg kunne være med, og at jeg kunne bidrage. Jeg fik desværre kun én kamp i Horsens, hvor vi holdt buret rent. Derefter fik jeg ikke flere chancer, og jeg er en spiller, der skal spille mig i form, jeg kan ikke bare træne mig til det. Så for at besvare dit spørgsmål; jo, det kan godt være, men det kan også ikke være. Det er svært for mig at sige. Jeg ville i hvert fald gerne have undgået nogle af de skader, jeg løb ind i, så jeg kunne have bidraget mere, siger Bjelland omkring sit niveauskifte.


Mere om Andreas Bjelland

Mere om Lyngby

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik