Sporting CP - Ajax

Europa: Champions League
Sporting CP Paulinho (33)
Estádio José AlvaladeFuld tid1-5Tilskuere: 20.382
Ajax S. Haller (2), S. Haller (9), S. Berghuis (39), S. Haller (51), S. Haller (63)
OptaktLineupVideo

Optakt:
Sporting - Ajax

Af Daniel Jensen

I Champions Leagues mest åbne gruppe kan begge mandskaber tage et vigtigt skridt, når de tørner sammen på Estádio José Alvalade i Lissabon.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar:

Champions Leagues gruppe C ligner en gruppe, hvor alle hold har en chance for at gå videre. Borussia Dortmund må nok tage favoritværdigheden på sig, men hvem af Besiktas, Sporting og Ajax der tager den sidste plads videre, kan være svært at spå om.

Det første slag skal stå på på Estádio José Alvalade, når de portugisiske mestre fra Sporting byder de hollandske mestre fra Ajax op til dans onsdag aften.

Sporting er tilbage i Europas fineste selvskab efter tre års fravær, og kvalifikationen til gruppespillet kom efter det første mesterskab i næsten 20 år for de grønne og hvidstribede fra den portugisiske hovedstad. Mesterskabet kom i hus efter en sæson der kun bød på et enkelt nederlag og den stærkeste defensiv i ligaen, samt en Pedro Goncalves der i sin første sæson for klubben scorede hele 23 mål fra sin position som offensiv midt.

De forsvarende mestre har dog ikke fået den bedste start på den nye sæson. På trods af at holdet stadigvæk kan kalde sig ubesejrede efter fem kampe, har man smidt fire point i forhold til titelkonkurrenterne fra Benfica, da det blot er blevet til tre sejre ud af fem mulige. Den stærke defensiv fra sidste sæson ser heller ikke ligeså solid ud som før, da man allerede har indkasseret tre mål, og på transfervinduets sidste dag blev klubbens store talent på venstrebacken, Nuno Mendes, hentet til Paris Saint-Germain. Goncalves har dog fortsat sit gode spil og er allerede noteret for tre scoringer, og bag ham er den portugisiske landsholdspiller Joao Palhinha også startet sæsonen rigtig godt.

Ajax vandt sidste år det hollandske mesterskab helt suverænt, og klubben fra Amsterdam er da også kommet glimrende fra start i år. 13 scorede mål og kun et enkelt indkasseret i fire kampe i den hjemlige liga taler sit tydlige sprog, men de må alligevel tage til takke med andenpladsen, da PSV har gjort rent bord, og ma smed point imod Twente.

Ajax mistede for første gang i mange år ikke alle deres bedste spillere, og de mange store talenter er efterhånden blevet suppleret med en række rutinerede profiler. Dusan Tadic spiller stadigvæk for klubben, og i vinters blev Sébastian Haller hentet hos West Ham. De to offensive spillere fik en ny legekammeret denne sommer, da man hentede ærkerivalernes anfører, Steven Berghuis til klubben. Det er også disse tre spillere, som virkelig er kommet godt fra start, og de har haft foden med i 11 scoringer. Ajax hentede også den nyslåede danske landsholdspiller Mohammed Daramy, og han fik debut i weekenden, da Zwolle blev besejret med 2-0.

Karantæner og skader:

Sporting:

Sebastián Coates
Pedro Goncalves

Ajax:

André Onana
Sean Klaiber
Mohammed Kudus
Davy Klaassen (Tvivlsom)
Maarten Stekelenburg (Tvivlsom)

Bud på kampens profil:

Buddet ville have været Pedro Goncalves, men den portugisiske offensivspiller går desværre glip af kampen på grund af en skade. I stedet falder valget på Sébastian Heller, der har scoret det ene mål efter det andet efter skiftet til Holland. I sidste sæson nåede han at score 11 mål i 19 kampe, og i denne sæson er han fortsat med at putte bolden i nettet. Fire mål i fire kamp for den store angriber, der også sikrede Elfenbenskysten en sejr i VM-kvalifikationen, da han scorede begge mål i 2-1-sejren over Cameroun.

Bud på kampens resultat:

Sporting mangler to utrolig vigtige spillere, da styrmanden i forsvaret, Sebastián Coates, og holdets store offensive profil, Pedro Goncalves, begge må se til fra tribunen på grund af skader. Ajax har en eksplosiv offensiv, og de har tidligere bevist, at de er et godt hold i europæisk sammenhæng. Buddet fra Indkast.dk er derfor en 2-0-sejr til de hollandske gæster.

Kampen bliver fløjet i gang onsdag klokken 21 af den spanske dommer José María Sánchez, og den kan ses på Viaplay.

Sporting CP
(3-4-3)
1Adán
13Neto (C)
25Gonçalo Bernardo Inácio ↩21
3Zouhair Feddal
24Pedro Porro
6João Palhinha
8Matheus Luiz Nunes
16Rúben Vinagre ↩46
10Jovane Cabral ↩46
21Paulinho ↩77
11Nuno Santos ↩60
Bænk
22André Filipe Eusébio Paulo
31João Virginia
7Bruno Tabata
19Tiago Barreiros de Melo Tomás ↪60
57Geny Cipriano Catamo
2Matheus Reis ↪46
34João Pedro Goulart Silva
47Ricardo Esgaio ↪21
87
15Manuel Ugarte
17Pablo Sarabia ↪46
68Daniel Bragança ↪77
Ajax
(4-2-3-1)
32Remko Pasveer
12Noussair Mazraoui ↩70
2Jurriën Maduro
21Lisandro Martínez
17Daley Blind ↩81
4Edson Álvarez
8Ryan Gravenberch
11Antony ↩70
23Steven Berghuis ↩77
10Dušan Tadić (C)
22Sébastien Haller
Bænk
16Jay Gorter
51Charlie Setford
7David Neres ↪70
9Danilo Pereira da Silva
30Mohammed Daramy
3Perr Schuurs ↪81
15Devyne Rensch ↪70
31Nicolás Tagliafico
25Kenneth Taylor ↪77

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik