Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Sådan lever en professionel fodboldspiller

Når man ser f.eks. Lionel Messi, Zlatan eller en af de andre professionelle og meget dygtige fodboldspillere brilliere med bolden i de store kampe, kan man ikke undgå at spekulere på, hvordan deres liv er.
Her i artiklen dykker vi lidt ned i, hvordan livet for en professionel fodboldspiller kan forme sig, så læs med, hvis du er nysgerrig på, hvad der kan være gået forud for de kendte og elskede fodboldikoner, og hvordan deres liv som professionel spiller foregår.

Vejen ud af fattigdom
Alle store fodboldkarrierer starter med en passion for fodbold helt fra barnsben. De fleste drenge kan lide at spille fodbold, og for nogle varer interessen ved hele livet. Kun få ender dog med at kunne gøre det til en indbringende karriere, men det kan altså lade sig gøre. Hvor spillet her i Danmark ofte udspringer af sjov og leg, er der mere på spil i f.eks. Sydamerika.

Her kan fodbolden være en vej ud af fattigdom og mange unge spiller giver alt hvad de har for at blive så dygtige som muligt og måske blive udtaget til klubber og avancere. Lille Messi er altså også startet et sted og måske vil hans gamle klubkammerater og trænere huske, når han som barn kom cyklende til træning, satte sin cykel i et cykelstativ til væg og løb ind og spillede fodbold i det tøj, han nu gik og stod i.

Frugterne høstes
Når man efter mange års hårdt arbejde er blevet professionel fodboldspiller, venter belønningen på det hårde slid. Nu kan man glæde sig over at se millionerne rulle ind på kontoen og mærke den varme og glæde, der strømmer fra de mange fans over hele verden. Det er nu, man virkelig skal mærke succesen og klappe sig selv på skulderen over, at man nåede hertil.

Man kan købe et lækkert hus til sig selv og sin familie og sørge for at ens forældre, søskende, onkler og tanter heller ikke mangler noget og ikke behøver at slide sig op ved f.eks. at køre rundt med en transport vogn på en fabrik.

En karriere efter karrieren
På et tidspunkt, typisk sidst i 30’erne er karrieren som aktiv spiller ved at lakke mod enden, da man på dette tidspunkt har spillet i mange år og kroppen ikke er helt, hvad den har været. Succesen behøver dog ikke at stoppe her, for mange professionelle fodboldspiller får efterfølgende en karriere som træner for en af de store klubber eller måske TV-vært på en sportskanal.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER