Fodbold nyheder

Efter Xhaka glippede - Roma jagter anden Arsenal-spiller

Af Stefan Lindahl

Romas nye træner José Mourinho har hele sommeren forsøgt at forstærke klubbens centrale midtbane. Nu forsøger portugiseren sig på ny i Arsenal, efter forsøget på at lokke Granit Xhaka til Rom mislykkedes.

Article image
Ritzau-Scanpix

José Mourinho har et brændende ønske om at forstærke Romas centrale midtbane. Hele sommeren har den portugisiske træner forsøgt at hente en ekstra spiller til positionen, hvor den italienske hovedstadsklub i forvejen har blandt andre Amadou Diawara, Steven Nzonzi, Lorenzo Pellegrini, Jordan Veretout, Bryan Cristante og Gonzalo Villar.


Tidligere har Roma forsøgt at lokke både Teun Koopmeiners og Granit Xhaka til klubben. I begge tilfælde er det dog ikke lykkedes. Roma opgiver ikke jagten, og har nu udset sig Xhakas holdkammerat i Arsenal Lucas Torreira. Det skriver La Repubblica.

Vil tilbage til Italien
25-årige Torreira vil ifølge mediet selv gerne bryde med Arsenal denne sommer. I sidste sæson var den centrale midtbanespiller ikke en del af planerne i Premier League-klubben, og uruguayaneren blev derfor sendt til spanske Atletico Madrid på leje.

Muligheden i Roma virker derfor som en god løsning for alle involverede parter. Roma vil efter sigende tilbyde Arsenal, at de snupper midtbanespilleren på et sæson-langt lån med en købsoption.

Tidligere på sommeren har Arsenal angiveligt tilbudt Torreira til to andre Serie A-klubber i form af Napoli og Lazio. Der er dog ikke kommet noget ud af de samtaler, som London-klubben havde med de to klubber.

Tidligere på sommeren fortalte Torreiras agent Pablo Bentancur i et interview med det spanske medie Marca, at uruguayaneren ønsker et skifte tilbage til Italien og Serie A. Her forklarede Bentancur, at han havde modtaget opkald vedrørende Torreira fra klubber i Frankrig, Rusland og Spanien. Agenten påpegede dog, at Torreiras største ønske er en Serie A-retur.


Torreira har også tidligere i karrieren tilbragt en længere periode i Italien. I 2014 skiftede uruguayaneren fra Wanderers i hjemlandet til Pescara. Herfra blev han solgt til Sampdoria, hvor han fik sit gennembrud. Det var i Genova-klubben, at Arsenal i sommeren 2018 hentede Torreira for 218,9 mio. kroner.

746,81 mio. kroner
Roma og Mourinho har allerede spenderet stort i indeværende transfervindue. Klubben har brugt 746,81 mio. kroner frem mod Mourinhos debut-sæson i Rom-klubben.

Tammy Abraham er kommet ind som angrebserstatning for Edin Dzeko, der er skiftet på en fri transfer til Inter. Abraham er blevet hentet i Premier League-klubben Chelsea for 300 mio. kroner. Udover Abraham har romerne også hentet den 26-årige usbeker Eldor Shomurodov i Genoa til angrebet.

Derudover har Roma blandt andet sikret sig en ny keeper i form af Rui Patricio, der kan vise sig som en genistreg af den portugisiske træner. Efter salget af Alisson Becker til Liverpool i sommeren 2018 har romerne været udfordret på netop den position, hvor Robin Olsen og Pau Lopez har haft svært ved at løfte arven.

Mere om Lucas Torreira

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik