Fodbold nyheder

Italiensk forbundslæge:
Eriksen kan ikke spille med pacemaker i Italien

Af Philip Dar

Hvis Christian Eriksen vil fortsætte karrieren i italiensk fodbold, skal han have fjernet sin pacemaker.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den 12. juni vil stå tydeligt i hukommelsen for rigtig mange mennesker, som den dag Christian Eriksen kollapsede og fik hjertestop i Danmarks EM-kamp mod Finland. Alt endte dog lykkeligt og Christian Eriksen overlevede heldigvis.

I forbindelse med kollapset, har Eriksen fået indopereret en pacemaker for at undgå lignende tilfælde i fremtiden, dog er denne pacemaker i strid med de strenge italienske regler på området. Disse regler foreskriver nemlig, at det ikke er tilladt at dyrke professionel idræt med en pacemaker i Italien og Eriksen står derfor overfor en stor beslutning. Skal han få fjernet pacemakeren for at fortsætte karrieren i sin klub Inter, eller skal han finde nye græsgange i et andet land.

Det er lægen Francesco Braconaro fra det italienske fodboldforbunds medicinske komité som bekræfter at Eriksen skal have fjernet pacemakeren hvis han vil fortsætte i Italien.

- Christian Eriksen kan ikke få grønt lys til at spille i Italien. Hvis spilleren får fjernet pacemakeren, kan han vende tilbage og spille for Inter, siger Francesco Braconaro til radiostationen Radio Kiss Kiss ifølge Tipsbladet
Italien er det eneste land med så strikse regler på området, så det vil ikke være svært for Christian Eriksen at finde et andet land at spille i, hvor han må spille med pacemaker.


Mere om Christian Eriksen

Mere om Inter

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik