Fodbold nyheder

Europamester og Champions League-vinder i samme sæson: Eksklusiv klub vil blive udvidet søndag

Af Christian Bang Jensen

Seks spillere har gennem historien vundet både EM og Champions League i samme sæson, og efter finalen søndag vil nye medlemmer blive fundet til den eksklusive klub.
Article image
Ritzau-Scanpix


Hele fem Chelsea-spillere er stadig med ved EM og har dermed mulighed for at blive del af en meget eksklusiv gruppe af spillere, der i samme sæson har prøvet at blive Champions League-mestre og europamestre.

Mason Mount, Ben Chilwell, og Reece James er alle tre en del af den engelske EM-trup, mens Jorginho and Emerson står på den modsatte banehalvdel, når finalen sparkes i gang søndag aften mellem England og Italien. Kun seks spillere har tidligere prøvet at vinde begge turneringer samme år.

I år 2000 fandt klubben sine første to medlemmer, da Frankrig med Nicolas Anelka og Christian Karembeu i truppen hev EM-trofæet hjem. Begge spillere var også værdigfulde kræfter på det Real Madrid-hold, der bankede ligarivalerne Valencia 3-0 i Champions League-finalen lidt tidligere på sommeren.

I 2012 fandt den eksklusive klub to nye medlemmer, da Chelsea vandt Champions League efter en dramatisk finalesejr over Bayern München på straffespark, og Spanien smadrede Italien med 4-0 i EM-finalen. På måltavlen i EM-finalen stod både Fernando Torres og Juan Mata, der begge var på kontrakt i Chelsea, og som derfor kunne hæve både pokalen med de store øre og EM-trofæet den samme sommer.

De seneste to medlemmer blev fundet ved EM-slutrunden i 2016. Her vandt Portugal (noget overraskende) finalen over Frankrig med 1-0 efter et mål i den forlængede spilletid af upåagtede Eder. I bagkæden på det portugisiske hold stod Pepe, mens anføreren Cristiano Ronaldo dirigerede tropperne fra sidelinjen, efter en skade i første halvleg havde tvunget ham ud af kampen. Netop Cristiano Ronaldo afgjorde i foråret 2016 Champions League-finalen, da Real Madrid vandt på straffespark mod bysbørnene Atlético Madrid. Både Pepe og Cristiano Ronaldo spillede fuld tid i den kamp og var altså med til at vinde både Champions League og EM i 2016.

Mere om Chelsea

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik