Jonas Hermansen

UEFA afskaffer regel om udebanemål

Der vil fremover ikke blive gjort forskel på vægten af de mål, som bliver scoret på henholdsvis udebane og hjemmebane.
Lige siden 1965 har det i UEFA's knockout-runder været sådan, at hvis de kæmpende hold stod uafgjort efter to gange 90 minutter spillet, ville det hold med flest udebanemål scoret gå videre til næste runde.

Denne regel er nu blevet ophævet, således at det altså ikke længere gør nogen forskel, at et af holdene har scoret flere udebanemål end det andet. Dette skrev UEFA i en pressemeddelelse tidligere i dag. Reglen kommer dermed ikke til at være gældende fra næste sæson.

Fremover når to hold står uafgjort efter den anden af to knockout-runder, vil kampen gå i forlænget spilletid - to halvlege varende 15 minutter hver - og hvis kampen derefter stadig ikke er blevet afgjort, skal de to hold ud i en straffesparkskonkurrence.

Beslutningen kommer på baggrund af mange møder over de seneste årtier, siger UEFA-præsidenten Aleksander Ceferin i pressemeddelelsen.

Slovakken siger også, at alle ikke var enige om beslutningen, men at mange trænere, fans og generelt andre fodboldinteresserede betvivlet redfærdigheden ved reglen, og de har ligeså haft et ønske om at få den afskaffet.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER