ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

WALES - Kan waliserne gentage succesen fra 2016?

Af Philip Dar

Uro omkring trænerposten. Et generationsskifte har fundet sted og fremtidens unge kræfter bærer nu nationens forventninger på sine skuldre. Wales kommer til EM-slutrunden med gode slutrunde-minder i baggagen, men hvad kan man egentlig forvente af "de unge drager".

Article image
Ritzau-Scanpix

Wales var en af de helt store overraskelser ved EM-slutrunden i 2016, hvor waliserne gik hele vejen til semifinalen og bl.a. slog forhåndsfavoritterne fra Belgien i kvartfinalen. Spørgsmålet er bare, om Wales er i stand til at gentage succesen ved dette års slutrunde. Optakten har ikke været optimal, da det stadig er uafklaret hvem der skal lede tropperne fra trænerbænken. Officielt hedder den walisiske landstræner Ryan Giggs, men da Ryan Giggs i november måned blev anholdt og sigtet for vold, overtog den tidligere landsholdsstopper Rob Page midlertidigt rollen som landstræner. Der er endnu ikke fældet en dom i retssagen mod Giggs, men Giggs´ fodboldfremtid virker til at hænge i tynd tråd, da det walisiske fodboldforbund valgte at suspendere Giggs blot på baggrund af anklagerne mod ham.

På banen virker spillerne dog ikke til at lade sig påvirke af situationen omkring Ryan Giggs. Kvalifikationen til slutrunden kom i hus ved at sikre en andenplads i EM-kvalifikationens gruppe E, som udover Wales også talte Slovakiet, Ungarn, Aserbajdsjan og ikke mindst gruppevinderne fra Kroatien. Gruppen indeholdt spænding til det allersidste, da Wales med en hjemmesejr på 2-0 mod Ungarn i sidste spillerunde, sikrede sig EM-billetten foran Slovakiet og netop Ungarn, som begge dog senere sikrede EM-billetten via playoff-runden.

Alt var dog ikke positivt for Wales i kvalifikation til EM. Med 10 mål på otte kampe, må marginalerne siges at være en af hovedårsagerne til at Wales kvalificerede sig til EM, men de manglende mål er desværre ikke et nyt problem for waliserne, som også i 2016 kæmpede med målscoringen, her blev det til 11 mål i 10 kampe. Derudover har en række nøglespillere været hårdt ramt af skader, f.eks. midtbanegeneralen Aaron Ramsey, som blot har spillet tre af de seneste 21 landskampe. Dette har betydet, at det walisiske trænerteam har måtte finde ny dybde i den walisiske trup, som har medført at unge kræfter har grebet chancen og nu er med til at tegne en ny æra for walisisk landsholdsfodbold. Der er altså intet der er så skidt, at det ikke er godt for noget og det må Wales også sande.

Selvtilliden fejler heller intet hos Wales efter en ubesejret stime i den sidste del af kvalifikationen, og dette års Nations League, hvor waliserne også forblev ubesejrede. Denne selvtillid og tro på egne evner bliver nøglen for Wales til dette års EM-slutrunde, om end der er store profiler på holdet, så har det være hele holdets fortjeneste at kvalifikationen kom i hus og det er dette sammenhold, og ikke mindst mindet om sommeren 2016, som selvtilliden beror sig på.

Profilen
Der hersker ingen tvivl om hvem der løber rundt på det walisiske landshold som den ubestridte stjerne. Der er selvfølgelig tale om Tottenham-lejesvenden Gareth Bale. Selvom den walisiske verdensstjerne ´blot´ står noteret for to mål og en enkelt assist i kvalifikationen, så er det ham alles øjne vil hvile på når Wales løber på banen til sommer. Gareth Bale har tidligere poseret med et banner med teksten: ´Wales. Golf. Madrid´. Banneret skabte røre i den spanske presse og i Bales klub Real Madrid, men samtidig styrkede det forholdet mellem Bale og de walisiske fans, så der er ingen tvivl om at Gareth Bale er klar til at give sig 110% for sit landshold og at han vil gøre alt for at leve op til fansenes forventninger.

Også Aaron Ramsey skal nævnes som værende blandt profilerne på det walisiske landshold. Den tidligere Arsenal- og nuværende Juventus-spiller har døjet med en del skader gennem sin karriere, men lykkedes det ham at holde sig skadesfri op til turneringen, så vil han helt sikkert være blandt landstræner Rob Pages foretrukne.

Wales er i EM-gruppe med Schweiz, Tyrkiet og Italien. Holdets første kamp mod Schweiz fløjtes op den 12. juni kl 18 i Baku.

Forventet startopstilling 3-4-2-1:
Wayne Hennessey
James Lawrence - Joe Rodon - Chris Mepham
Ben Davies - Ethan Ampadu - Joe Allen - Connor Roberts
Aaron Ramsey - Daniel James
Gareth Bale.


Truppen

Målmænd:
Wayne Hennessey (Crystal Palace)
Daniel Ward (Leicester City)
Adam Davies (Stoke City).

Forsvarsspillere:
James Lawrence (St. Pauli)
Ben Davies (Tottenham)
Joe Rodon (Tottenham)
Chris Mepham (Bournemouth)
Chris Gunter (Charlton Athletic)
Rhys Norrington-Davies (Sheffield United)
Neco Williams (Liverpool)
Connor Roberts (Swansea City)
Ben Cabango (Swansea City).

Midtbanespillere:
Joe Allen (Stoke City)
Joe Morrell (Luton Town)
Ethan Ampadu (Chelsea)
Matthew Smith (Manchester City)
Jonathan Williams (Cardiff City)
Aaron Ramsey (Juventus)
Harry Wilson (Liverpool)
Rubin Colwill (Cardiff City)
David Brooks (Bournemouth).

Angrebsspillere:
Gareth Bale (Real Madrid)
Daniel James (Manchester United)
Kieffer Moore (Cardiff City)
Tyler Roberts (Leeds United).


Mere om Wales

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag P. Schick 3
Flag C. Ronaldo 2
Flag A. Yarmolenko 2
Flag R. Yaremchuk 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag D. Dumfries 2
Flag Y. Poulsen 1
Flag E. Forsberg 1
Flag M. Depay 1
Flag E. Alioski 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag P. Højbjerg 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag K. De Bruyne 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik