Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Gerard Moreno – ukendt men Spaniens bedste spiller

Den stille målscorer har været i ”Røven af Fjerde Division”, men endte med at blive drøm af en svigersøn for den spanske landstræner. Inden havde han været med i en jubelscene af Raul Tamudo.
- For at sige sandheden… så kan jeg faktisk ikke lide, at folk taler om mig, og jeg er heller ikke pjattet med at se mig selv i aviserne!

Sådan har Gerard Moreno tidligere sagt, da journalister forsøgte at få Villarreal-helten i tale – uden det store held, men efter Europa League-finalen, hvor den lille spanske by slog mægtige Manchester United og den spanske angriber scorede Villarreals eneste mål, inden den dramatiske straffesparkskonkurrence, kom han på manges læber. Ikke mindst fordi kampen var afslutningen på en vanvittig sæson, hvor han lavede 20 La Liga-mål og hele 16 mål i 14 kampe i starten af kalenderåret i 2021.

Ikke mange spillere i La Liga har haft større betydning for sit hold, end Moreno har haft for Europa League-vinderne fra Villarreal. Pudsigt nok var han den første Villarreal-angriber til at lave over 30 mål i alle turneringer i en sæson for Villarreal siden 2010/11, hvor Giuseppe Rossi var formstærk. Rossi havde jo en fortid hos finalemodstanderne fra Manchester United. Morenos form har gjort, at flere mener, at han er den bedste spanske fodboldspiller for tiden, men hvem er den stille personlighed?


Bolddreng og en drøm af en svigersøn
Da Moreno var seks år gammel, faldt han ned fra et fodboldmål og skamferede sit ansigt. Han fik hele 37 sting i sit ansigt og har i dag et langt ar på kinden. Han er opvokset i Catalonien i en mindre by – Santa Perpetua – med 25.000 indbyggere og var bolddreng for Espanyol, som han startede med at spille for, da han var otte år. Som bolddreng oplevede han blandt andet at være en del af en jubelscene, som den spanske landsholdsangriber Raul Tamudo lavede.

Moreno kommer ud af en stor fodboldfamilie, men oplevede ikke succes med det samme. Således har han spillet i Tercera Division, som er den fjerdebedste spanske fodboldrække, og han har aldrig spillet på de spanske ungdomslandshold.

En udregning viste i foråret 2021, at af de 62 hold, som Moreno har spillet imod mere end to gange, havde han scoret imod de 59 af dem. Disse mål er lavet for Villarreal, men også under lejeopholdet på Mallorca samt for Espanyol. Disse mange mål åbnede op for en plads på det spanske landshold.

Det var Robert Moreno, der gav Gerard Moreno debut på det spanske landshold, og ved den lejlighed slog den spanske landstræner fast, at angriberen var sådan en person, som man ønskede sig til svigersøn. Han beskrev den stille angriber som høflig, ærlig, hårdtarbejdende fyr med stor tålmodighed og menneskelighed.

Personalet omkring Moreno og holdkammeraterne tegner samme billede af denne ”nye” angriber, som skal lave målene for Spanien til EM efter en historisk god sæson for Villarreal. I denne lille by med blot 50.000 indbyggere trives den stille angriber, som indtil nu har været lidt ukendt – gad vide, om det fortsætter?MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER