Milan
Cagliari
Stefan Lindahl

Cagliari stikker en kæp i hjulet på Milans CHL-jagt

AC Milan pressede på, men det var Cagliari, som kom tættest på scoringer, da de to hold spillede uafgjort 0-0 på San Siro søndag aften.
Søndag aften spillede AC Milan med danske Simon Kjær i startopstillingen på hjemmebane imod Cagliari. Med en sejr kunne hjemmeholdet sikre sig adgang til næste sæsons Champions League for første gang siden sæsonen 2013/2014.

Cagliari derimod havde intet at spille for. Tidligere i dag tabte Benevento nemlig point til Crotone nederst i tabellen, og det betyder, at øboerne også i næste sæson skal spille Serie A-fodbold.

I første halvleg var det Milan, som sad på spillet. Cagliari gjorde det dog umådeligt svært for hjemmeholdet at komme til chancer.

Gæsterne stod dybt med meget lidt afstand mellem kæderne, hvorfor alle Milans forsøg faldt fra distancen. Her var højrebacken Davide Calabria og højre-kanten Alexis Saelemaekers begge tæt på at få smidt bolden helt op i målhjørnet, men det blev ved lige ved og næsten.

Offensivt havde gæsterne svært ved at få spillet sig til noget som helst imod en stærk organiseret Milan-defensiv. Som halvlegen skred frem fik Cagliari dog mere fat i spillet, og de fik skabt muligheder. Det blev dog aldrig til en reel afslutning fra gæsterne i første halvleg.

Fra anden halvlegs start var det Milan, som pressede på foran Cagliari-målet. Det blev dog aldrig rigtig farligt. Det gjorde det til gengæld i den anden ende.

Cagliari satte sig på opgøret, og kom til de hidtil største muligheder. Først måtte Milan-keeperen Gigio Donnarumma hive en pragtredning frem på et hovedstødsforsøg fra Leonardo Pavoletti, og senere var det Cagliari-stopperen Diego Godin, som testede Milan-keeperens reflekser på målstregen.

Milan kom mod slutningen af opgøret bedre ind i kampen igen. Hjemmeholdet havde dog svært ved at finde løsningerne på den sidste tredjedel, hvor den afgørende aflevering var uskarp.

Selvom Milan i de sidste minutter lagde et tungt pres på gæsterne, så kunne de ikke få sendt den afgørende afslutning af sted. Cagliari stod med stor disciplin, og gjorde det meget svært for Milan. Derfor endte kampen i Milano helt uden scoringer.

Resultatet betyder, at Milan ikke kan kalde sig Champions League-deltager endnu. Det hele bliver afgjort i sidste spillerunde, hvor Milan på udebane møder Atalanta. Derudover er det første gang siden 1999, at Cagliari får point på San Siro mod Milan i Serie A.