Europa: Champions League
FT
0 - 1
(0 - 1)
Manchester C
Chelsea
K. Havertz (42)
Philip Sinkbæk Jensen

Champions League-finalen tæt på ny lokation uden for England

Årets Champions League-finale er tidligere blevet rygtet til at skulle afvikles på Wembley fremfor Atatürk Olympic Stadium, men nu tyder meget på, at lokationen bliver en helt tredje.
Manchester City og Chelsea krydser klinger i 2020/2021-sæsonen af Champions League, der under normale omstændigheder skulle være afviklet på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul, Tyrkiet, lørdag d. 29. maj. Først ville Storbritanniens premiereminister, Boris Johnson, have kampen flyttet til Wembley, men nu kan kampen være på vej til en tredje lokation.

Ifølge Sky Sports, så er Estádio do Dragão i Porto, Portugal, der har plads til 50.000 tilskuere, netop blevet foreslået som ny lokation, da pandemien er forholdsvis under kontrol i området, som derfor placerer Portugal på godkendte lande at rejse til fra England.

Den engelske regering har efter gentagne hændelser af påviste Corona-tilfælde i Istanbul sat Tyrkiet på ’den røde rejseliste’ over rejsedestinationer med mest strikse hjemrejserestriktioner. Rejser de mange engelske fans til Istanbul, så skal de undergå ti dages selvisolation, da den nuværende tilstand i Istanbul ikke kan garantere et omfang af helbredsmæssig sikkerhed, der er tilstrækkeligt for at afvikle en begivenhed af denne størrelse.

En endelig beslutning forventes at blive taget onsdag, hvor UEFA vil melde ud, hvordan finalen skal forløbe sig, og hvor den skal afholdes. I øjeblikket forbereder myndighederne i Istanbul sig på, at finalen skal spilles i byen, hvor tiltag såsom at gøre stadionet mere Covid-sikkert, gøre mediebyen større samt sikre gaderne er gennemførte. Skulle kampen flyttes fra byen af sikkerhedsmæssige årsager, så vil repræsentanter for den tyrkiske delegation genforhandle næste års finale til Istanbul.

Det forventes, at UEFA vil imødekomme den engelske regering og Boris Johnsons ønske om at rykke finalen, da englænderne var medvirkende til at støtte UEFA ved det brydende Super League-koncept, hvor den engelske regering tog kraftig afstand til udbryderligaen og gennemførte disciplinære- og diplomatiske tiltag mod engelske klubber, der havde intensioner om at deltage i Super League.

Om finalen afvikles i Istanbul, London eller Porto er op til UEFA, der forventes at komme med en udmelding allerede onsdag.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER