Fodbold nyheder

Premier League indfører omfattende regler mod en fremtidig Super League

Af Victor Nyrup

Efter seks engelske hold var med i de oprindelige planer for European Super League har Premier League lavet nye regler, som skal forebygge lignende udbryderligaer i fremtiden.

Article image

Selvom planerne om en europæisk udbryderliga bestående af de største og rigeste hold fra kontinentet hurtigt blev lagt i graven har klubbernes engagement i projektet haft store konsekvenser i de seneste uger. Senest ledte fanprotester i Manchester til, at rivalopgøret mellem Manchester United og Liverpool er blevet udskudt, og det er langt fra kun Manchester Uniteds fans, der er utilfredse med deres klubs rolle omkring The European Super League.

For at undgå, at engelske hold skulle tilslutte sig lignende projekter i fremtiden har Premier League nu indført nye regler for samtlige klubber og klubejere. Reglerne omfatter blandt andet, at det fremover er obligatorisk for klubejere, at skrive under på den såkaldte ” owners´ charter”, hvor ejerne forpligter sig til at støtte op om, hvad Premier League og FA kalder for turnerings kerne principper. Hvad de nye regler helt konkret betyder er endnu uklart, men ifølge Sky Sports og BT Sport vil det få store konsekvenser, hvis klubberne bryder de nye regler.

- Premier League og FA vil beskytte vores sport, klubber og fans fra yderligere forstyrrelser og uro. Nye regler og regulativer sikre, at principperne bag Premier League og fair konkurrence bevares og beskyttes, skriver Premier League ifølge Sky Sports i en pressemeddelelse.

Ifølge Premier League var planerne om European Super League et angreb på fodboldens tradition for en kompetitiv struktur, hvilket de voldsomme fanreaktioner har været en direkte konsekvens af. De nye regler er lavet i samarbejde med FA, UEFA, EFL, PFA, LMA og den britiske regering, og de seks klubber der oprindeligt støttede udbryderligaen kan se frem til en grundig undersøgelse og potentielle konsekvenser deraf.

Det nye regelsæt træder i kraft med øjeblikkelig virkning, hvilket betyder at samtlige klubejere skal skrive under på ”owners´ charter”, og rette sig efter de nye regler, hvis de skal undgå hvad Premier League kalder betydelige sanktioner mod sig i fremtiden. Ingen klubber har endnu officielt reageret på de nye regler fra Premier League.

Det var de traditionelle top seks-klubber Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham, der oprindeligt støttede op om etableringen af European Super League.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik