Philip Sinkbæk Jensen

Tottenhams midlertidige manager: Hvem er Ryan Mason?

Managersædet i Tottenham stod åbent efter at José Mourinho blev fyret i går. Nu vikarierer Ryan Mason som midlertidig Tottenham-manager, men hvem er den 29-årige englænder?
Efter blot 17 måneder med titlen som Tottenham-manager blev ’The Special One’, José Mourinho, fyret, hvilket efterlod Tottenham i en endnu mere speciel situation, hvor den blot 29-årige tidligere Spurs-midtbanespiller, Ryan Mason, midlertidigt skal overtage managerrollen i fælleskab med Chris Powell. Ryan Mason er tidligere Tottenham-akademispiller og kender klubben ud og ind, men fodboldverden kender ikke til alt omkring Mason, der for mange er blevet glemt.

Ryan Mason måtte indstille sin karriere som engelsk landsholdsspiller i en alder af blot 26 år efter at Mason pådrog sig en meget alvor hovedskade til Gary Cahill i Premier League-kampen mellem Chelsea og Hull, der næsten tog livet af englænderen. 14 metalplader blev opereret ind i kraniet på Mason, der sammen med 28 skruer og 45 klips skulle holde kraniet sammen. I 2018 måtte Mason kapitulere og stoppe sin aktive karriere som fodboldspiller. Den tidligere Tottenham-akademispiller vendte tilbage til fodbolden og Spurs som ny akademi-træner sidste sæson, der for Mason derfor kunne fortsætte sit fodboldliv, hvor det hele startede.

Mason var otte år gammel, da han indtrådte på Tottenham-akademiet for første gang, hvor første kontrakt med Spurs blev tilbudt i 2008. I samme sæson var Mason topscorer i Premier Academy League med 29 mål i 31 kampe som midtbanespiller. I 2014 blev Mauricio Porchettino Tottenham-manager, og han troede på Mason, der i sin første A-holdskamp scorede i League Cup’en. Herefter fulgte en flot karriere i Premier League for primært Tottenham, hvor Mason fik anførerbindet hos Spurs i 2016 i Europa League-kampene mod Fiorentina, som Mason scorede i og spillede sig ind i hjerterne på Spurs-fansene og ledelsen.

Mason havde spillet mange sæsoner med Harry Kane gennem akademi-tiden, hvor det var tydeligt at se, at de havde en speciel forbindelse, der fik Tottenham til at spille fantastisk flot fodbold. Begge spillere blev derfor kaldt op til det engelske landshold, hvor Mason debuterede i 2015 i venskabskampen mod Italien, hvor Mason leverede en assist.

I 2016 accepterede Spurs et bud på Mason fra Hull på 122 millioner kroner, da Mason ikke kunne opretholde den flotte form. Det blev desværre kun til 20 optrædener hos Hull inden, at hovedulykken indtraf og Mason måtte indstille sin spillerkarriere.

Ryan Mason er en Tottenham-darling, der kender samtlige facetter af klubben, da den tidligere midtbane-stjerne har oplevet klubben gennem eget hoved og slidt for den gennem egen krop. Mason er derfor et spændende valg som midlertidigt Spurs-manager, da Tottenham løber i blodbanerne på englænderen, der hungrer efter at gøre sig gældende i klubben på ny.

Det bliver interessant at opleve, hvad Mason kan få frem i Tottenham-holdet, når London-klubben skal forsøge at rejse sig fra en ubrugelig 7.-plads i Premier League, når målsætningen hedder europæisk fodbold fra næste sæson.

Ryan Mason har ikke tidligere managererfaring, der derfor midlertidigt klarer manageropgaven i Tottenham med den 51-årige englænder, Chris Powell, der tidligere har været spillende træner og assistenttræner i Leicester, manager for Charlton og Huddersfield, assistenttræner i Derby, manager i Southend United og assistenttræner i ADO Den Haag for afslutningsvis at blive Head of Academy Coaching i Tottenham i sommeren 2020.

Det er endnu uvist, hvor lang tid at Mason og Powell skal varetage managerarbejdet i Tottenham.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER