Fodbold nyheder

Michael Laudrup er skeptisk:
Super League bliver ikke en realitet

Af Anders Bjørn

Den danske legende og fodboldkommentator Michael Laudrup tror ikke på, at Super League bliver til noget.

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter Michael Laudrups bedste overbevisning benytter de 12 involverede klubber i Super League turneringen til at lægge pres på UEFA. Endvidere har Laudrup svært ved at se, hvordan de 12 udbryder-klubber har tænkt sig at gøre Super League til en realitet. Han uddyber overfor TV2 Sport:

- Efter min mening handler det her om magt og penge. Intet andet. Og jeg tror, man skal på det, som at de store klubber giver UEFA kniven for struben. De vil have mere indflydelse og flere penge.

Samme dag som nyheden om Super League brød ud, var også dagen hvor UEFA lancerede deres nye Champions League-format. Den nye struktur betyder blandt andet, at der fra 2024 vil være flere hold i turneringen. Det betyder alt andet lige også, at flere hold skal dele den store pengepulje, når disse skal fordeles blandt de deltagende hold.

Det kan blandt andet være en af årsagerne til, at de 12 klubber ønsker at danne deres egen liga. Her kan der være mulighed for at indtægterne forøges markant, men Michael Laudrup tror ikke på, at det ender med at blive en realitet.

- UEFA og FIFA’s trusler om sanktioner synes klare, de nationale ligaer er også stærkt kritiske, og så har flere store navne være skarpe. og ingen tvivl om, at sympatien på verdensplan ikke er med på ideen, siger Laudrup til TV 2 Sport.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik