Fodbold nyheder

UEFA præsenterer nyt Champions League-format

Af Anders Bjørn

Det europæiske fodboldforbund UEFA har i dag vedtaget og præsenteret deres nye format af Champions League som træder i kraft fra 2024/25-sæsonen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kedlerne har arbejdet på højtryk på den europæiske fodboldscene efter mandagen har budt på flere store udmeldinger. Mandagen startede ud med meldingen om, at 12 europæiske topklubber har tænkt sig at forme et nyt ligaformat ved navn Super League, som skal være en eksklusiv og privat liga, som dermed vil skabe en direkte udfordrer til UEFA samt deres turneringer.

UEFA har naturligvis stillet sig enormt kritiske overfor denne udmelding. Fodboldforbundet har ovenikøbet annonceret et nyt format af Champions League, hvor man udvider med flere hold og flere kampe.

- 36 klubber skal deltage i stedet for 32

- Det bliver en stor liga, hvor gruppespilsformatet fjernes.

- Klubberne skal fremover spille 10 ligakampe: 5 hjemmekampe og 5 udekampe.

- De otte klubber, som ligger øverst når kampene er færdigspillet, kvalificerer sig til knockout, mens de klubberne fra 9.-24. pladsen skal spille playoffkampe om de resterende otte pladser i knockout-fasen (ottendedelsfinalerne). Klubberne fra 25.-36. pladsen ryger ud af turneringen.

- I alt vil der være 180 kampe, som skal spilles på tirsdage, onsdage og torsdage.

Det er ikke kun Champions League som skal totalrenoveres. Også Europa League står til at blive reformeret til et lignende format. Dog er klubberne muligvis kun sikret otte kampe i stedet for de 10. Godkendelserne til Europa League er endnu ikke faldet helt på plads, så en officiel udmelding er endnu ikke landet.Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik