Brøndby - AGF

Danmark: Superligaen
Brøndby A. Maxsø (Str. 31), J. Lindstrøm (71), T. Børkeeiet (90)
Brøndby StadionFuld tid2-2
AGF K. Diks (16), A. Erlykke (45)
LineupReferatVideo

Brøndby og AGF delte i underholdende affære

Af Simon Lindgren

Brøndby IF og AGF spillede uafgjort, da AGF søndag var på besøg på Brøndby Stadion.

Article image
Ritzau-Scanpix

Søndagens sene kamp i 3F Superligaen stod mellem Brøndby IF på andenpladsen og AGF på fjerdepladsen. Begge hold havde hårdt brug for de tre point, da FCK smed en føring mod FC Nordsjælland i de døende minutter tidligere på dagen. Brøndby skulle forsøge at øge afstanden til FCK, samtidigt med et forsøg på at gøre hullet til FC Midtjylland på førstepladsen. AGF kunne med en sejr rykke endnu tættere på FCK på tredjepladsen.

Begge hold er startet slutspillet ganske forfærdeligt, da de begge stadig har deres første sejr til gode. En sejr som begge klubber har hårdt brug for.

Kampen startede meget rodet, men efter 15 minutters spil fik AGF lagt et pres på hjemmeholdet med flere dødbolde i træk. Et godt slået hjørnespark af Casper Højer blev snittet videre af Patrick Mortensen og bolden havnede derfor hos Kevin Diks, som med skulderen fik smidt bolden i nettet.

Efter scoringen trak AGF sig et par meter, og Brøndby kunne derfor komme lidt længere frem på banen. Hjemmeholdet havde dog store problemer med at sætte spillet sammen og kunne ikke rigtig finde løsningerne mod et kompakt AGF-hold. Overtaget blev dog større og større og efter 30 minutters spil fik Morten Frendrup tilkæmpet sig et straffespark, som anfører Andreas Maxsø satte sikkert ind bag Kamil Grabara i AGF-buret.

Scoringen gjorde, at AGF igen kom længere frem på banen og havde flere gode sekvenser, hvor aarhusianerne satte nogle pæne angreb sammen. Blot et enkelt minut før pausen fik gæsterne udbytte af de chancer. Et godt fladt indlæg fra Casper Højer blev sparket i kassen af Albert Grønbæk, der dermed lavede sit fjerde sæsonmål. Kort efter var første halvleg forbi og gæsterne fra Aarhus kunne derfor gå til pause med en 2-1-føring.

I pausen fortalte Brøndbys cheftræner Niels Frederiksen til TV3+, at holdet havde forsvaret sig som et lilleputhold i første halvleg. Det var et hjemmehold, der startede aggressivt ud, og hjemmeholdet lignede i den grad et hold, der havde noget at bevise efter nogle sløje første 45 minutter. AGF lignede derimod et hold, der var tilfreds med resultatet og lurede på omstillinger, når Brøndby mistede bolden langt fremme på banen.

Kampen havde ikke meget at byde på de første 15 minutter af anden halvleg. Efter en times spil sendte Brøndby både Kevin Mensah og Anis Ben Slimane på i forsøget på at få noget mere kreativitet ind i spillet. Brøndby bevarede samme tryk på gæsterne, men havde stadig store problemer med at skabe muligheder. Men efter 70 minutter hev netop indskiftede Anis Ben Slimane en flot aflevering frem, som Jesper Lindstrøm vendte flot rundt på og udlignede for Brøndby. Det var Lindstrøms tiende scoring i indeværende sæson.

Der kom for alvor gang i mulighederne for begge hold efter Brøndbys udligning. Først var Casper Højer tæt på med et spark på stolp. Få minutter senere havde Anthony Jung en stor mulighed på bagerste stolpe efter et hjørnespark. Opgøret blev domineret af hjemmeholdet. Brøndby med mest boldbesiddelse, men havde stadig problemer med at skabe de store chancer.

Til sidst i kampen kom Brøndbys norske spiller Tobias Børkeeiet, der netop var blevet skiftet ind, i en form for hovedrolle, da han med to frispark inden for ti sekunder fik to gule kort og dermed vist ud.

Brøndby var klart mest spilstyrende i anden halvleg, men kampen endte 2-2. Både Brøndby og AGF hentede derfor de første point i slutspillet. FC Midtjylland har derfor mulighed for at lægge yderligere afstand til samtlige forfølgere, når de mandag møder Randers.


Brøndby
(3-5-2)
1Marvin Schwäbe
4Sigurd Rosted
5Andreas Maxsø (C)
3Anthony Jung
17Andreas Bruus
18Jesper Lindstrøm
22Josip Radošević ↩61
19Morten Frendrup ↩82
29Peter Bjur ↩61
11Mikael Uhre ↩75
9Andrija Pavlović
Bænk
30Mads Hermansen
14Kevin Mensah ↪61
6Hjörtur Hermannsson
7Rezan Corlu
25Anis Ben Slimane ↪61
27Simon Hedlund ↪75
42Tobias Børkeeiet ↪82
AGF
(4-1-4-1)
73Kamil Grabara
13Alexander Munksgaard
37Sebastian Hausner
15Bubacarr Sanneh
16Casper Højer
34Kevin Diks
10Patrick Olsen ↩56
27 ↩88
29Bror Blume
17Jón Thorsteinsson ↩56
9Patrick Mortensen (C) ↩72
Bænk
1William Eskelinen
38Alexander Ammitzbøll ↪72
2Alex Gersbach ↪88
18Jesper Juelsgård
6Nicolai Poulsen ↪56
7Milan Jevtović
11Gift Links ↪56

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik