Fodbold nyheder

Vild melding:
Zlatan risikerer tre års karantæne

Af Anders Bjørn

Den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic er kommet i karambolage med loven og derfor er der nu en chance for, at den store angriber kan modtage en karrieretruende karantæne på tre år.

Article image
Ritzau-Scanpix

På trods af sin høje alder på 39 år er Zlatan fortsat i forrygende form. Han har leveret godt med mål for AC Milan i denne sæson, og har i skrivende stund været med til at sikre dem en andenplads i Serie A. Ydermere har Zlatan gjort et meget omdiskuteret comeback på det svenske landshold forud for EM, men de blå/gule naboer ville uden tvivl stadig nyde godt af Zlatans kvaliteter.

Intet ser dermed ud til at kunne bremse Zlatan. Men nu forlyder det, at en uventet sag kan sætte en stopper for verdensstjernen. Zlatan er muligvis kommet i strid med lovgivningen. Det svenske medie Aftonbladet meddeler, at angriberen har forbrudt sig mod de regler som FIFA har opstillet, hvilket kan ende med at koste Zlatan en karantæne på tre år.

Selve forbrydelsen består i, at Zlatans firma Unknown AB ejer 10 procent af bettingfirmaet Bethard. Og på dette punkt er FIFA-reglementet meget klart; fodboldspillere må ikke være økonomisk involveret i bettingvirksomheder. Det er historisk set noget som fodboldorganisationen slår hårdt ned på.Det kan dermed få voldsomme konsekvenser for Zlatan. FIFA er angiveligt klar til at statuere et eksempel på baggrund af svenskerens involvering i sagen, og i værste fald vil det betyde tre års karantæne og dermed et ”tidligt” karrierestop for Ibrahimovic.

Mere om Zlatan Ibrahimović

Mere om Milan

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik