Fodbold nyheder

Om Christian Eriksen:
Eriksen ofrer sig selv

Af Philip Sinkbæk Jensen

Christian Eriksen havde en forfærdelig start i Inter, hvor det blev til lutter bænkpladser. Nu er danskeren en fast del af startopstillingen, hvilket den tidligere Inter-spiller, Daniele Adani, hylder.

Article image
Ritzau-Scanpix

29-årige Christian Eriksen fik ikke en drømmestart på opholdet i Inter, da han i vinteren 2020 sagde farvel til Tottenham efter 6,5 år hos London-klubben til fordel for en 4-årig kontrakt med Inter. Spilleminutterne var få dengang, men et halvt år efter har Eriksen fundet vej til Inter-træneren, Antonio Conte, og hans fodboldhjerte, der nu prioriterer danskeren over spillere såsom Arturo Vidal og Roberto Gagliardini.

Eriksen har sågar været medvirkende til at slå et hul på 11 point ned til bysbørnene, AC Milan, der er nærmeste forfølger for Inter til at vinde Serie A-mesterskabet, Scudetto’en, med otte runder igen. Eriksens store betydning for Inter har fået den tidligere Serie A-profil, Daniele Adani, til at storrose Eriksen:

- Selvtillid og filosofi er ikke nødvendigvis nok. Inter får de resultater, de fortjener. Det er ikke held. Hele Inter-holdet ofrer sig selv. Eriksen ofrer sig selv. Han får dig til at stoppe op og tænke. Han læser spillet, og han bidrager med ting, som Gagliardini ikke kan, siger Adani ifølge BoboTV, der fortsætter med at forklare, hvad Eriksens egenskaber betyder for Inter lige nu:

- Eriksen fik at vide, at han ikke var funktionel på Inter-holdet. Jeg tager hatten af for den mand. Det er en spiller, der nu gør forskellen på det her Inter-hold. Nu er Eriksen en af de første spillere, man tænker på. Han har endda ændret den måde, som holdet forsvarer sig på, fortæller Adani til ifølge BoboTV, vis udtalelser også understøttes af italienske La Gazzetta dello Sport, der også efter Inters seneste 1-0-sejr over Cagliari fremhævede Eriksen som én af Inters bedste spillere.

Mere om Christian Eriksen

Mere om Inter

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik