Europa: Champions League
FT
2 - 3
(1 - 2)
Bayern München
Paris SG
E. Choupo-Moting (37), T. Müller (60)
K. Mbappé (3), Marquinhos (28), K. Mbappé (68)
Philip Sinkbæk Jensen

Optakt: Bayern München – Paris Saint-Germain

Sidste års Champions League-finalister tørner igen sammen i dette års kvartfinale, når Paris Saint-Germain rejser til München og mægtige Bayern for at revanchere finalenederlaget, der sidst knuste franskmændenes ambition om at løfte ’pokalen med de store ører’.
Kommentar:

Champions League-finalen i 2020 stod mellem selvsamme Bayern München og Paris Saint-Germain, hvor pariseren, Kingsley Coman, gjorde det onde mod sit fødebyshold og pandede Bayern Münchens sjette Champions League-trofæ hjem til München. Nu har 24-årige Coman endnu en chance for at agere skurk mod sin tidligere franske arbejdsgiver, hvis ikke at pariserne har lært lektien efter det spinkle finalenederlag på 1-0 i det seneste opgør mod sydtyskerne.

Det er nemlig sådan i fodbold, at spilleform og timing er markante variabler, når det kommer til at vinde en fodboldkamp. Begge hold stod overfor enormt vigtige kampe i sine hjemlige ligaer i weekenden, da de begge skulle spille mod sine respektive direkte modstandere til mesterskabet. Opstillingerne var begge stærke, men specielt Bayern var væsentligt svækket på angrebspositionen. Og måske at Paris Saint-Germain derfor møder altdominerende Bayern München, der ikke har tabt i årets udgave af Champions League, under de bedst mulige betingelser, hvis pariserne skal opnå videreavancement til semifinalerne.

På den ene hånd, så er Bayern München uden sin absolutte topscorer, Robert Lewandowski, der på tværs af alle turneringer har stået for 40 mål ud af Bayerns totale 79 mål i denne sæson. Den polske talismand sidder ude med en knæskade, der holder angriberen ude i fire uger, hvilket også betyder, at Lewandowski ikke kommer i spil i begge opgør mod Paris Saint-Germain. Dette er blændende-gode nyheder for PSG-cheftræneren, Mauricio Pochettino, og Paris Saint-Germain, der selv har vigtige stamspillere siddende ude med skader, der dog vigtigst kan sætte sin lid til sine angrebskometer, Neymar og Kylian Mbappé, der begge er klar til opgøret. Specielt Mbappé har i denne turnering bevist, hvorfor at han er én af verdens bedste angribere, da han senest scorede fire mål mod FC Barcelona i ottendedelsfinalerne og næsten enemand bragte PSG videre i turneringen. Mbappé spillede senest 90 minutter mod Lille, hvor Neymar blev udvist, da brasilianeren lod sig provokere og skubbede sin modstander i græsset ved 1-0-nederlaget. Neymar glemmer formentligt aldrig nederlaget til Bayern i finalen sidste år, der øjensynligt tog hårdt på brasilianeren. Neymar kan derfor vise sig som manden, der sammen med Mbappé potentielt kan tirre et Bayern-mandskab til at lave sjældne fejl på hjemmebane, når nu PSG skal vise, hvorfor de er bejlere til at snuppe pokalen igen i år.

På den anden hånd, så har Bayern München vundet sine seneste syv kampe på tværs af alle ligaer, hvor det i lørdags blev til en cementering af Bundesliga-førstepladsen, da RB Leipzig blevet slået 1-0 i den uhyre vigtige kamp om Bundesliga-trofæet. Bayern München kan altså snildt spille fodbold uden sin stjerneangriber, hvor andre stjernespillere på holdet såsom midtbanekreatørerne Thomas Müller, Leon Goretzka og Leroy Sané har indtaget dominerende roller i Bayerns angrebsspil. I stedet for Lewandowski indgår den vragede Paris Saint-Germain-angriber fra 2020-finalen, Eric Maxim Choupo-Moting. Camerouneren har fået tillid fra Bayern-cheftræneren, Hansi Flick, der dermed forventes at udgøre en væsentlig trussel mod en lettere ramt PSG-forsvarskæde, som camerouneren kender fra sine træningspas i Paris Saint-Germain.

Senest at PSG vandt i München var i 1994, da pariserne slog Bayern München 1-0. Derefter har holdene mødt hinanden yderligere otte gange, hvor Bayern har vundet fire opgør mens PSG har vundet sammenlagt fem. Senest var holdene i 2017 i gruppespillet sammen, hvor det blev til nogle målrige opgør på henholdsvis 3-0 til PSG på hjemmebane, og 3-1 til Bayern München på hjemmebane.


Karantæner og skader:

Bayern München:

Robert Lewandowski er meldt ude i begge opgør mod franskmændene. Det samme er Serge Gnabry, der er testet positiv for Covid-19. Dertil er både Douglas Costa og Corentin Tolisso begge tvivlsomme til opgøret.

Der er ingen karantæneramte hos Bayern til onsdagens opgør.

Paris Saint-Germain:

Marco Veratti og sin italienske landsmand, Alessandro Florenzi, er testet positiv for Covid-19, og er definitivt ude af opgøret. Derudover er Thilo Kehrer og Danilo tvivlsomme til opgøret, hvortil også Abdou Diallo er tvivlsom, men forventes klar. Moise Kean forventes også klar, der spillede i weekenden, men anses som tvivlsom til opgøret.

Mauro Icardi sidder definitivt ude med en lårskade, der har holdt ham fra at spille de seneste tre uger. Også Juan Bernat sidder ligeledes ude med en knæskade, der sammen med Layvin Kurzawa ikke kommer i spil i denne kamp.

Leandro Parades er i karantæne til opgøret.


Bud på kampens profil:

Bayern München er enormt stærke på hjemmebane, og kampens vigtighed taget i betragtning, så skal det gå grueligt galt for sydtyskerne, hvis ikke at holdet får et nogenlunde positivt resultat med til returopgøret i Paris. Thomas Müller har senest spillet helt igennem fantastisk, hvor Bayern-manden har gjort sig gældende i både opspil og kreering af målchancer. Midtbanespilleren har scoret 10 mål, leveret 14 assists og spillet næsten samtlige minutter. Hvis ikke, at han sætter Kingsley Coman eller Leroy Sané op, så er Müller garant for en assist enten i opspil eller efter et hjørnespark, der sagtens kan vise sig udslagsgivende. Et forsigtigt bud er, at Thomas Müller bliver kampens profil, der som regel går forrest, når de store kampe skal domineres af Bayern, der med sin rutine kan sætte sine medspillere formidabelt op, når nu Robert Lewandowski ikke er spilbar i opgøret.

Bud på kampens resultat:

Paris Saint-Germain viste i sidste års finale, at de kan slå distancen mod Bayern München til et vis omfang. Taget i betragtningen at kampen ikke er en decideret finale, så vil Bayern München formentligt få kampen på sine præmisser, hvis sydtyskerne kan få lukket Kylian Mbappé ned. Dette har Bayern en dugfrisk og lynende-hurtig Alphono Davies til at klare, der ikke spillede i weekenden, da canadieren sad ude med karantæne i Bundesligaen. Får Bayern sit vanlige jerngreb om kampen, så byder chancerne sig også til. Dog har Bayern tidligere haft svært ved at holde buret rent, hvilket giver alt mulig tro på, at Paris Saint-Germain godt kan få scoret i München. Et forsigtigt bud på kampens resultat er derfor 2-1 til Bayern München, da Bayern gerne vil afsted til Paris med mindst to mål i bagagen, så sydtyskerne ikke risikerer at blive for pressede i returopgøret i Paris.

Kampen spilles onsdag d. 7. april kl. 21.00 på Allianz Arena i München under kyndig bemanding af den spanske dommer Antonio Mateu Lahoz. Kampen transmitteres på TV3+ og ViaPlay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER