Østrig - Danmark

Europa: VM Kvalifikation Europa
Østrig
Ernst-Happel-StadionFuld tid0-4
Danmark A. Olsen (58), J. Mæhle (63), P. Højbjerg (67), A. Olsen (74)
LineupReferat

Skov Olsen brillerede da Danmark ødelagde Østrig

Af Daniel Jensen

Danmark kunne få en forrygende start i jagten på VM, hvis de kunne slå de direkte konkurrenter fra Østrig her til aften i Wien.

Article image
Ritzau-Scanpix

Østrig smed point i deres åbningskamp, da de kun formåede at spille 2-2 mod Skotland, imens Danmark har gjort rent bord i deres to første kampe. Derfor var det også hjemmeholdet, der var mest under pres, og de kom ud og satte sig på spillet fra start anført af Bayern-stjernen David Alaba.

Østrig sad på spillet, men kom ikke rigtig frem til chancer, og det samme kunne siges om Danmark, de få gange de fik sat en kontra sammen. Dog fik Joakim Møhle en stor mulighed for at bringe Danmark foran efter 25 minutter.

Martin Braithwaite tog et løb på tværs af banen og endte med bolden i højre side af feltet. Her fik Barcelona-spilleren sendt bolden ind midt i det hele, og den fik lov til at passere hele vejen igennem feltet. Her havde Mæhle taget turen hele vejen med frem fra hans position som venstreback, men desværre for Danmark fik Stefan Lainer blokeret forsøget, selvom bolden havde passeret den østrigske målmand Alexander Schlager.

Østrig bed også fra sig et par enkelte gange, og fem minutter før tid kom hjemmeholdet også tæt på at tage føringen. Efter en god bold i dybden, der fik trukket den danske defensiv ud af sin organisation, tog Christoph Baumgartner chancen fra kanten af feltet, men Hoffenheim-spilleren måtte se sin afslutning gå lige forbi Kasper Schmeichels ene stolpe.

Det var det sidste første halvleg bød på, før kampens portugisiske dommer fløjtede til pause.

Den taktiske kamp fra første halvleg fortsatte i starten af anden halvleg, men det var Danmark, der først skulle komme på tavlen. Thomas Delaney blev sendt i dybden, og han fik fuldstændig sat Gernot Trauner i den direkte løbeduel. Inde på midten fandt han netop indskiftede Andreas Skov Olsen, og Bologna-spilleren sparkede med den største sikkerhed bolden helt op i nettaget med højrefoden uden chance for Schlager i det østrigske mål - 1-0 til Danmark.

Så fik Danmark huld på bylden, og få minutter senere blev det også 2-0, og igen var Delaney i oplæggerens rolle. Midtbanespilleren fra Dortmund fik lige præcis en lang tå på en aflevering, og så blev Mæhle sendt alene afsted mod østrigernes mål. En-mod-en med Schlager var backen iskold og sparkede bolden sikkert i nettet med en afslutning i det korte hjørne.

Østrigerne var fuldstændig på hælene, og blot et par minutter senere blev det 3-0. Braithwaite blev sendt i dybden, og her kom den østrigske målmand stormende ud for at afværge situationen. Schlager missede dog fuldstændig bolden, og så kunne Braithwaite spille en helt fri Pierre-Emile Højbjerg midt for mål. Tottenham-spilleren satte den eneste tilbageværende østrigske forsvarsspiller med en simpel kropsfinte og sparkede sikkert bolden ind i det tomme mål.

Danmark øjnede nu endnu en storsejr, og blot et par minutter mere skulle de bruge for at få nettet til at blafre igen. Højbjerg sendte Skov Olsen i dybden, og en-mod-en satte han sin direkte modstander, og med en god hård afslutning fik han gjort det til 4-0.

Efter det kørte Danmark bare sejren hjem og har nu ni point ud af ni mulige i Gruppe F. Dermed har danskerne fået en drømmestart, og de har nu fire point ned til Skotland på gruppens andenplads. Netop Skotland er modstanderen, når næste del af kvalifikationen skal spilles den 1. september.

Østrig
(4-2-3-1)
1Alexander Schlager
21Stefan Lainer
5Gernot Trauner ↩82
3Aleksandar Dragović
2Andreas Ulmer ↩82
6Stefan Ilsanker ↩65
23Xaver Schlager ↩74
19Christoph Baumgartner
9Marcel Sabitzer
8David Alaba (C)
14Sasa Kalajdzic ↩82
Bænk
12Pavao Pervan
13Heinz Lindner
7Adrian Grbic ↪82
11Ercan Kara ↪74
4Stefan Posch ↪82
16Christopher Trimmel
17Marco Friedl ↪82
10Louis Schaub
15Reinhold Ranftl
18Alessandro Schöpf
20Yusuf Demir
22Valentino Lazaro ↪65
Danmark
(4-2-3-1)
1Kasper Schmeichel
18Daniel Wass ↩77
4Simon Kjær (C)
6Andreas Christensen
5Joakim Mæhle
8Thomas Delaney ↩77
23Pierre-Emile Højbjerg
20Yussuf Poulsen ↩55
10Christian Eriksen
9Martin Braithwaite ↩77
21Jonas Wind ↩65
Bænk
16Jonas Lössl
22Frederik Rønnow
11Andreas Olsen ↪55
12Kasper Dolberg ↪77
2Joachim Andersen ↪65
3Jannik Vestergaard
13Jens Jønsson
17Jens Stryger Larsen ↪77
19Nicolai Boilesen
7Mathias Jensen
14Mikkel Damsgaard
15Christian Nørgaard ↪77

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik