Fodbold nyheder

Allegri sammenligner Eriksen med Dybala

Af Magnus Kisbye

For den tidligere Juventus-træner var der en åbenlyst grund til, at Eriksen i begyndesen havde svært ved at fungere i Inter.

Article image
Ritzau-Scanpix

Christian Eriksens rolle og spil i Inter har taget en 180-graders drejning i løbet af vinteren og ligner nu for alvor en fast mand for Serie A’s førerhold. Det tog dog sin tid, før danskeren nåede til den nuværende situation, og for den tidligere Juventus-træner Massimiliano Allegri er der en åbenlys grund til Eriksen vaklende periode. Her sammenligner han situationen med Paulo Dybalas ditto, da argentineren ankom til Torino-mandskabet.


- Inter blev nødt til at gøre det samme, som jeg gjorde med Dybala. Da han ankom fra Palermo, sagde jeg til ham: 'Du kan ikke spille angriber i Juventus. I Palermo var du angriber, men du begyndte 50 meter fra mål. Du skal ligge i en dybere rolle, for ellers vil hele holdets balance være dårlig,’ siger Allegri til Sky Sports Italia

- Eriksen kom fra Premier League, hvor der ikke er nær så mange taktikere. De lukker ikke af for dig så hurtigt, du har mere plads at bevæge dig i. Han kan være en trequartista (offensiv midtbanespiller, red.) dér.

- Her i Italien skal du trække ham yderligere ti meter tilbage, og så kan han lægge bolden præcis, hvor han har lyst.

Det er ifølge Allegri netop, hvad Inters træner, Antonio Conte, har gjort. Inter ligger lunt i svinget til at snuppe mesterskabet for første gang i 11 år. I skrivende stund fører Milano-mandskabet med seks point ned til den nærmeste forfølger, bysbørnene fra AC Milan. De rød/sorte har desuden spillet en kamp mere, end Contes tropper. Vinder Inter ’Il Scudetto’ vil det være Eriksens første trofæ siden den hollandske Super Cup i 2013, som han vandt med Ajax.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik