A. Barrenetxea (77)
A. Griezmann (37), S. Dest (43), S. Dest (53), L. Messi (56), O. Dembélé (71), L. Messi (89)
Daniel Jensen

Dest stjal showet da Barcelona knuste Sociedad

Med både sejre til Real Madrid og Atlético Madrid i denne runde var en sejr nødvendig for FC Barcelona, da de her til aften var rejst til Baskerlandet for at møde Real Sociedad.

Tre point er efterhånden det eneste FC Barcelona kan bruge, hvis det spanske mesterskab skal fortsætte med at være en mulighed, og de kom som ventet også ud og satte sig fuldstændig på spillet. Real Sociedad stod dybt og forsvarede og ventede på, at kontra mulighederne skulle opstå. Lionel Messi fik lidt plads et par gange, men der kom altid en Sociedad spiller i vejen for argentinerens afslutninger.

I stedet var det hjemmeholdet, der skulle få en kæmpe chance efter lidt over 20 minutters spil. Her satte Alexander Isak fart, og han fik helt uhindret lov til at drible tværs indover Barcelona-feltet. Fra tæt hold tog svenskeren chancen, men afslutningen sad lige på Marc-André ter Stegen i gæsternes mål.

Barcelona havde svært ved at spille sig igennem muren af Sociedad-spillere, men efter 36 minutters spil kom gæsterne foran. Først havde hjemmeholdets målmand, Alex Remiro, fumlet et indlæg fra Sergino Dest på overliggeren, og så fastholdte Barcelona presset. Messi spillede Jordi Alba, der kom flyvende i et overlap, og den spanske venstreback leverede et glimrende hårdt indlæg, der endte lige for fødderne Ousmane Dembele. Den unge franskmand afsluttede dog elendigt, men heldigvis for ham så endte returen lige i fødderne på Antoine Griezmann, der sikkerte scorede til 1-0.

Kort efter var hjemmeholdet dog tæt på at få udlignet, da ter Stegen smed bolden unødvendigt væk, men den tyske keeper gjorde selv skaden god igen, da han pillede afslutningen fra Isak. I stedet blev det 2-0 til Barcelona kort efter.

Messi modtog bolden med plads, og efter en god vending fandt argentineren Dest med en fantastisk aflevering bagom forsvaret. Alene med målmanden lignede den amerikanske højreback mere en angriber end en forsvarsspiller for med et hård spark mod det lange hjørne, kunne Dest score sit første mål i La Liga.

FC Barcelona gik derfor fortjent til pause foran 2-0.

Sociedad kom ud til anden halvleg og var mere angrebsivrige, men Barcelona skulle kun bruge syv minutter før de kom på 3-0, og igen var de offensive backs involveret. Alba tog turen frem i venstre side af banen, og den spanske back fik lov til at tage turen helt ind i hjemmeholdets felt. Her slog han et indlæg ind midt i det hele, og her dukkede Dest op, og så kunne amerikaneren notere sig for sit andet mål i La Liga.

Et par minutter senere blev det også 4-0, og selvfølgelig var det Messi, der kom på tavlen. Sergio Busquets fandt argentineren, der tog et godt løb bag fosvaret, og så sendte han uden problemer bolden ind bag Remiro.

Det blev kun værre for hjemmeholdet, for 20 minutter før tid blev det også 5-0. Dembele modtog bolden midt på Sociedads banehalvdel, og så tog franskmanden sagen i egen hånd. Han drev selv bolden frem og færdiggjorde sit flotte forarbejde med en god afslutning i det lange hjørne. Hjemmeholdet fik dog pyntet på resultatet, da Ander Barrenetxea med et fantastisk spark fik hamret bolden i mål bag ter Stegen.

Gæsterne var dog ikke færdige, og Messi scorede også til 6-1 efter et mønsterangreb. Efter en masse småspil på kanten af feltet besluttede Barcelona sig for at sætte tempoet op. Jordi Alba spillede en hurtig et-to med Riqui Puiq, og så fandt han Messi med en god aflevering tilbage i feltet. Tæt under mål var det intet problem for argentineren at score sit andet mål i kampen.

FC Barcelona går med sejren forbi Real Madrid på andenpladsen i La Liga, og de har nu kun fire point op til Atlético Madrid på førstepladsen. Real Sociedad forbliver på femtepladsen.