Europa: Champions League
FT
2 - 1
(1 - 0)
Bayern München
Lazio
R. Lewandowski (33), E. Choupo-Moting (73)
M. Parolo (82)
Daniel Fisker

Optakt: Bayern München - Lazio

Det kører igen på skinner for Bayern München, som har kurs direkte mod kvartfinalerne i Champions League – måske endda mod endnu en pokal med store ører.
Kommentar:

Det kørte ikke ligefrem på skinner for Bayern München-mandskabet, da de forsvarende Champions League-mestre besøgte SS Lazio til den første ottendedelsfinale i Champions League. Den sydtyske storklub kom dog tilbage på sporet i Rom, hvor de tilkæmpede sig en 4-1-sejr. Lazio skal dermed levere et sandt mirakel i München, hvis italienerne skal afspore ”Die Bayerns” kurs mod kvartfinalerne.

Bayern München er også kommet tilbage på sporet i Bundesligaen, hvor ”Die Bayern”, som også er forsvarende Bundesliga-mestre, har vundet tre kampe i træk – mod FC Köln, Borussia Dortmund og senest Werder Bremen. Anderledes skidt er det dog gået for Lazio, som tabte til Bologna og Juventus, inden det fredag blev til en kneben hjemmebanesejr over bundproppen Crotone i Serie A.

Selvom Bayern München står med det ene ben solidt plantet i kvartfinalen, tyder det ikke på, at den sydtyske storklub kommer til at hvile på laurbærrene i forbindelse med onsdagens returkamp mod Lazio. I den forgangne sæsons ottendedelsfinaler besejrede Bayern München i første omgang Chelsea med cifrene 3-0, inden arbejdet blev gjort færdigt på hjemmebane med en 4-1-sejr.

Karantæner og skader:

Bayern München:

Hans-Dieter Flick må se bort fra midtbanespillerne Corentin Tolisso, Douglas Costa, mens talenterne Malik Tillman og Tanguy Nianzou også er ukampdygtige. Det samme gør sig gældende for tredjemålmanden Ron-Thorben Hoffmann. Den østrigske forsvarsprofil David Alaba er derudover tvivlsom, når Flick skal sammensætte sin startopstilling til returkampen.

Lazio:

Lazios skadesliste er mindre end Bayern München, men den italienske hovedstadsklub må dog se bort fra den brasilianske forsvarsprofil Luiz Felipe og højrekanten Manuel Lazzari, mens den centrale midtbanespiller Jean-Daniel Akpa Akpro også døjer med skadesproblemer.

Bud på kampens profil:

Hvis man på baggrund af den første ottendedelsfinale skal forudsige en profil i returkampen, gør man klogt i at skyde med spredehagl. Bayern Münchens fire mål blev således scoret af tre forskellige spillere, mens ”Die Bayerns” fjerde mål var et selvmål. En af målscorerne var den kun 17-årige Jamal Musiala, mens målmaskinen Robert Lewandowski og højrekanten Leroy Sané også kom til fadet i Rom.

Det naturlige bud på en profil er dog Robert Lewandowski, som har scoret seks mål i de seneste tre Bundesliga-kampe. Den fænomenale angriber er suveræn topscorer i Bundesligaen – med 32 mål i 25 kampe – mens hans målhøst i den igangværende Champions League-sæson foreløbig begrænser sig til fire mål. Dette tal kan dog sagtens tænkes at blive højere, når Lewandowski og Bayern München skal forsøge at gøre arbejdet færdigt mod Lazio.

Bud på kampens resultat:

Selvom Bayern München kan læne sig tilbage og slå fartpiloten til i returkampen, er der som sagt ikke meget, der tyder på, at de forsvarende mestre kommer til at hvile på laurbærrene. Noget kunne dog også tyde på, at Lazio igen kommer til fadet, selvom udbyttet sandsynligvis bliver til at overse. Den italienske hovedstadsklub har således fundet vej til netmaskerne i 14 ud af de seneste 15 kampe på udebane. Buddet herfra bliver derfor, at Bayern München vinder endnu en komfortabel sejr – denne gang med cifrene 3-1.

Kampen spilles onsdag den 17. marts på Allianz Arena i München og sparkes i gang klokken 21:00. Kampen kan ses på TV3 Sport og Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER