Fodbold nyheder

Var bange for at dø:
Atalanta-stjerne fortæller om mørke perioder i karrieren

Af Asbjørn Steffensen

Josip Ilicics karriere har været præget af modgang og nedture, men nu er Atalanta-spilleren kommet på den anden side - stærkere. Onsdag møder han Real Madrid i Champions League.


Som barn i alder af blot syv måneder mistede hans sin far til sygdom. Blot få år senere måtte han flygte til Slovenien fra sit hjemland med sin mor og bror, da den blodige krig i Jugoslavien tvang dem til at forlade alt. Godt 30 år senere har Josip Ilicic trodset alle forhindringer og etableret sig som en profil i den italienske Serie A for Atalanta.

Ilicic er af sine nære beskrevet som en meget sensitiv person, og sloveneren har kæmpet mange personlige kampe gennem sin karriere. Tilbage i 2018 blev Ilicic diagnosticeret med en lymfeknudesvulst, der fik ham til at overveje at trække sig helt fra fodbold. Tidligere det år døde Ilicics holdkammerat i Fiorentina, Davide Astori, pludseligt, hvilket påvirkede ham meget under hans eget sygdomsforløb.

- Jeg tænkte meget på Davide (Astori, red.). Jeg tænkte: Hvad hvis jeg ikke vågner i morgen? Hvis jeg ikker ser min familie igen? Der var en periode fo rblot nogle uger siden, hvor jeg var bange for at gå i seng og falde i søvn, sagde Ilicic til Corriere dello Sport i 2018. Han overvandt dog sygdommen og kom tilbage til fodbolden.

Ilicics følsomme sind blev dog igen testet til yderste sidste år, da coronavirussen gjorde sit voldsomme indtog i den italienske by Bergamo, hvor Atalanta holder til. Synet af de lig-fyldte lastbiler og den konstante sirene-lyd i byen blev for meget for sloveneren, der midlertidigt måtte trække stikket og tage en pause fra fodbold. Han drog til Slovenien for at gå i isolation med sin familie og få det bedre.

Den slovenske stjerne overkom dog også denne udfordring og er denne sæson tilbage for Atalanta. Sammen med sine holdkammerater har han taget klubben til Champions Leagues ottendedelsfinaler for andet år i træk.

Onsdag aften møder Atalanta de 14 gange europæiske mestre fra Real Madrid cirka et år efter, at Ilicic med en legendarisk solo-præstation scorede hele hele fire mål mod kongeklubbens ligarivaler fra Valencia på udebane og slog dem ud af turneringen.

Mere om Josip Iličić

Mere om Atalanta

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik