Fodbold nyheder

Mulige træneremner for Celtic

Af Nicolai Christensen

Neil Lennon har i dag valgt at sige op i Celtic, hvilket efterlader Celtic uden en træner. Mediet Glasgow Live er kommet med seks mulige erstatninger for Lennon.

Article image
Ritzau-Scanpix

John Kennedy
Favoritten til at tage over som den nye Celtic-træner er lige i øjeblikket en velkendt Celtic-mand. Kennedy har arbejdet under Ronny Deila, Brendan Rodgers og Lennon, og den 37-årige er indtil videre udnævnt til midlertidig træner for Celtic. Han kender klubben, og har haft sin daglige gang i storklubben i flere år, men kendskabet til skotten er ikke stor, og det vil være et sats at gå med en urutineret mand i trænerjobbet.

Eddie Howe
Næste mulige erstatning for Lennon er Eddie Howe. Howe er i øjeblikket uden job, da han op til denne sæson blev fyret i Bournemouth efter, at han rykkede ned med klubben. 43-årige Howe er dog stadigvæk meget respekteret i trænerkræsende, og han vil være et spændende valg for Celtic. Kendt for at spille boldbesiddende offensiv fodbold, men har ikke bevist sig selv i en stor klub endnu.

Steve Clarke
Clarke er en nationalhelt, da han førte Skotland til deres første slutrunde i over to årtier. Clarke var før sit job som landstræner træner i Kilmarnock, hvor den 57-årige gjorde et rigtig flot stykke arbejde. Han er et oplagt valg og rutineret, men det er ikke sikkert, at Clarke vil forlade sit job som landstræner. Spillestilen taler også imod Clarke, da det er i den mere defensive tilgang til spillet.

Frank Lampard
Valget som de fleste objektive ville elske. Steven Gerrard i Rangers og Lampard i Celtic ville kunne bringe minderne tilbage til dengang, hvor de begge dominerede Premier League for hver deres hold. Lampard blev i starten af året fyret som træner i Chelsea efter, at klublegenden kom til Chelsea forud for sidste sæson efter en god sæson med Derby i Championship. Lampard blev i sin korte Chelsea-tid kendt for at give mange chancer til de unge spillere, og det vil helt sikkert appellerer til Celtic-fansene. Burde også være et job som englænderen selv er meget interesseret i.

Rafa Benitez
Benitez er også blevet kædet ind i rygter. Spanieren er en outsider grundet at være meget attraktiv for de fleste klubber i hele verden. Kendt for at organisere sine klubber og ofte skabe flotte resultater burde begejstre fanbasen, men er det realistisk? Benitez tjener en stor løn, og det er ikke sikkert, at holdet fra Glasgow vil kunne tilfredsstille Benitez rent økonomisk.

Roy Keane
Den sidste kandidat som Glasgow Live er kommet med er en udskældt herre. Roy Keane er helt sikkert i overvejelserne, og har også tidligere været nævnt i snakkende som en ny Celtic-træner. Keane har været lidt rundt i sin trænerkarriere, hvor han både har været i Sunderland og Ipswich som manager, men også ageret som assistent i Aston Villa, Nottingham Forrest og på det irske landshold. Keane er eftersigende en kandidat, men må forventes at være lavere i hierarkiet end nogle af sine konkurrenter.

Mere om Celtic

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik