Fodbold nyheder

Talentfabrikken - Real Madrid

Af Christian Bang Jensen

I en ny serie af artikler tager Indkast dig med på en rejse til Europas største talentfabrikker og ser på, hvilke spillere der er kommet ud på de store fodboldscener. Og vi starter i selve ”Fabrikken”.

Article image
Ritzau-Scanpix

La Fabrica
Når man flyver ind mod Madrids lufthavn, Barajas, er storbyen omkredset af et øde og tomt landskab med undtagelse af en lille grøn oase i bydelen Valdebebas nordøst for centrum. Den lille firkantede oase består dog ikke af vilde palmer eller andre eksotiske planter. Nej, det er fodboldbaner, der ligger på red og række. Området kaldes Ciudad Real Madrid, og huser Real Madrids 12 træningsbaner, administrationen samt det sagnomspundne ungdomsakademi ”La Fabrica”.

La Fabrica, der slet og ret betyder "fabrikken", er hjemsted for mere end 200 unge fodboldspillere ned til syvårsalderen og går hele vejen op til Real Madrids reservehold, Castilla, der har hjemmebane på Estadio Alfredo Di Stéfano, som også ligger i Ciudad Real Madrid.

Siden 2005 har Ciudad Real Madrid været hjemsted for kongeklubben og dens talentfabrik. Da man begyndte arbejdet i 2004, var en 12-årige Daniel Carvajal med til at ligge den første sten til La Fabricas nye hjemsted. Spillernes opholdsbygning er hierarkisk inddelt. Øverst i bygningen holder førsteholdet til, mens reserveholdet er på næstøverste etage og så videre ned. Dette har til formål, at de unge spillere skal se op til stjernerne, og stille og roligt kan de bedste kravle op af etagerne til de når den rette hylde.

Når de unge spillere første gang træder ind Ciudad Real Madrid bliver de mødt af en sikkerhedsvagt, der fortæller at forældre ikke må komme længere ind, og i indgangen står der: ”Når du træder igennem denne port, er du ikke længere søn af dine forældre; Du er en spiller i Real Madrid.” Ved hovedindgangen hænger der et stort oversigtsbillede, hvor alle spillere i La Fabrica - fra Castilla til U/7-holdet i den givne sæson er portrætteret.

Real Madrid henter talenter fra hele verden og det øvrige Spanien, og derfor er der også tilknyttet både uddannelsesmuligheder og studieværelser, så spillere, der kommer lang vejs fra, kan bo fuld tid i sportsbyen. I 2016 boede mere end 50 unge drenge i Ciudad Real Madrid.

Med over 200 spillere inde omkring La Fabrica er det klart, at ikke alle kommer til at træde ind på Santiago Bernabeu i den ikoniske hvide Real Madrid-trøje. Alligevel har det meget kompetitive miljø hos ”Los Blancos” udviklet nogle af de bedste fodboldspillere i fodboldeuropa.

Nedenfor præsenterer Indkast et hold bestående af La Fabrica-udviklede spillere samt fem af de næste, der står klar til at kravle det sidste niveau op ad trapperne i Ciudad Real Madrid.

Et hold af La Fabrica
Målmand: Fernando Pacheco

Forsvar: Daniel Carvajal, Diego Llorente, Mario Hermoso, Sergio Reguilón

Midtbane: Saul, Dani Parejo

Offensiv midtbane: Óscar, Marcos Llorente, Juan Mata

Angriber: Alvaro Morata


Fem af de næste
Marvin, Højre wing
Den unge Marvin kom til La Fabrica i 2016 og har siden da arbejdet sig op gennem ungdomssystemet. Den nigeriansk-spanske spiller blev til denne sæson indlemmet på Castilla-holdet i den tredje bedste række, men med de mange skader på førsteholdet har Marvin allerede fået sin Real Madrid-debut som højre wing.

Antonio Blanco, Central midtbane
Midtbanespilleren er en klassisk spansk midtbanespiller. Han er kendt for sin evne til at læse spillet, sin præcision i både afleveringer og driblinger samt et fremragende langskud. Han er en af de spillere, der står klarest frem i den spanske årgang 2000 og var blandt de bedste på det landshold, der både blev U/17-europamestre i 2017 og U/19-europamestre i 2019.

Miguel Gutierrez, venstre back
Anfører på Real Madrids U/19-hold, som vandt Youth League i sæson 2019/20, og regnes for et af de største talenter på venstre backen i Spanien. Henimod Youth League-triumfen scorede Miguel Gutierrez i både kvart-, semi- og finalen, og han har flere gange trænet med på førsteholdet. Denne sæson er hans første på Castilla, hvor han er gået direkte ind i startopstillingen. Marcelos arvetager?

Lucas Cañizares, Målmand
Søn af den legendariske Real Madrid- og Valencia-målmand Santiago Cañizares og har på trods af sin unge alder allerede været med i La Liga-truppen – dog uden at få debut. I denne sæson er han førstemålmand på U/19-holdet. Æblet falder ikke langt fra stammen, og Lucas minder både i statur og autoritet om sin far, der nåede 46 landskampe for Spanien.

Israel Salazar, Angriber
Kendt under kaldenavnet 'Sala' har denne angriber været en nøglespiller på både Real Madrids og Spaniens U/16 og U/17-hold. Han spås en stor fremtid i de spanske talentkredse, og har i denne sæson fået debut på Castilla.

Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik