Fodbold nyheder

Talentfabrikken - Real Madrid

Af Christian Bang Jensen

Tag på en rejse til en af Europas største talentfabrikker og ser på, hvilke spillere der er kommet ud selve ”Fabrikken”.

Article image
Ritzau-Scanpix

La Fabrica
Når man flyver ind mod Madrids lufthavn, Barajas, er storbyen omkredset af et øde og tomt landskab med undtagelse af en lille grøn oase i bydelen Valdebebas nordøst for centrum. Den lille firkantede oase består dog ikke af vilde palmer eller andre eksotiske planter. Nej, det er fodboldbaner, der ligger på red og række. Området kaldes Ciudad Real Madrid, og huser Real Madrids 12 træningsbaner, administrationen samt det sagnomspundne ungdomsakademi ”La Fabrica”.


La Fabrica, der slet og ret betyder "fabrikken", er hjemsted for mere end 200 unge fodboldspillere ned til syvårsalderen og går hele vejen op til Real Madrids reservehold, Castilla, der har hjemmebane på Estadio Alfredo Di Stéfano, som også ligger i Ciudad Real Madrid.

Siden 2005 har Ciudad Real Madrid været hjemsted for kongeklubben og dens talentfabrik. Da man begyndte arbejdet i 2004, var en 12-årige Daniel Carvajal med til at ligge den første sten til La Fabricas nye hjemsted. Spillernes opholdsbygning er hierarkisk inddelt. Øverst i bygningen holder førsteholdet til, mens reserveholdet er på næstøverste etage og så videre ned. Dette har til formål, at de unge spillere skal se op til stjernerne, og stille og roligt kan de bedste kravle op af etagerne til de når den rette hylde.

Når de unge spillere første gang træder ind Ciudad Real Madrid bliver de mødt af en sikkerhedsvagt, der fortæller at forældre ikke må komme længere ind, og i indgangen står der: ”Når du træder igennem denne port, er du ikke længere søn af dine forældre; Du er en spiller i Real Madrid.” Ved hovedindgangen hænger der et stort oversigtsbillede, hvor alle spillere i La Fabrica - fra Castilla til U/7-holdet i den givne sæson er portrætteret.

Real Madrid henter talenter fra hele verden og det øvrige Spanien, og derfor er der også tilknyttet både uddannelsesmuligheder og studieværelser, så spillere, der kommer lang vejs fra, kan bo fuld tid i sportsbyen. Med over 200 spillere inde omkring La Fabrica er det klart, at ikke alle kommer til at træde ind på Santiago Bernabeu i den ikoniske hvide Real Madrid-trøje. Alligevel har det meget kompetitive miljø hos ”Los Blancos” udviklet nogle af de bedste fodboldspillere i fodboldeuropa.

Nedenfor præsenterer Indkast et hold bestående af La Fabrica-udviklede spillere:Et hold af La Fabrica
Målmand: Fernando Pacheco

Forsvar: Daniel Carvajal, Diego Llorente, Mario Hermoso, Sergio Reguilón

Midtbane: Saul, Dani Parejo

Offensiv midtbane: Óscar, Marcos Llorente, Juan Mata

Angriber: Alvaro MorataMere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik