J. Rodríguez (30)
Y. Tielemans (67)
Daniel Jensen

Pickford drop kostede Everton sejren

Leicester kæmper for at holde fat i Manchester City i kampen om det engelske mesterskab, mens Everton er tæt på de vigtige Champion League-biletter. Der var derfor lagt op til en vigtig kamp på Goodison Park.
Leicester startede bedst og efter et par halve forsøg, skulle James Maddison komme tæt på. Et par minutter forinden havde englænderen sparket et frispark fra en farlig position lige i Everton-muren, men efter 13 minutter havde han fået indstillet foden bedre. Han tog chancen langt udefra, men han måtte se sin afslutning gå lige over Jordan Pickfords mål.

Kampen bølgede frem og tilbage, men efter 29 minutter tog Everton føringen efter et klassemål fra James Rodríguez. Colombiaeneren forsøgte sig først med et indlæg, som Leicester-forsvaret ikke fik clearet godt nok. Her var Rodríguez hurtigst over returen, og med sit kolde højreben curlede han bolden i nettet ved hjælp af den ene stolpe uden chance for Kasper Schmeichel.

Leicester, der allerede manglede topscorer Jamie Vardy i dagens kamp, blev svækket yderligere få minutter før halvleg. Her måtte midtbanemotoren Wilfred Ndidi forlade banen og efter et langskudsforsøg fra Marc Albrighton, der ikke satte Pickford på prøve, kunne Everton gå til pause foran 1-0.

Leicester kom godt ud fra pausen, og allerede efter fem minutter kom de tæt på, da James Justin fik muligheden helt fri på kanten af feltet, men hans afslutning gik forbi mål. De blev ved med at presse på, og efter 67 minutter blev de belønnet efter et drop af Pickford i Everton-målet. Youri Tielemans tog chancen fra kanten af feltet, men på trods af at skuddet sad lige på Everton-keeperen, formåede han ikke at holde bolden ude af målet.

Leicester satte sig fuldstændig på kampen, og både Maddison og Cengiz Ünder havde nærgående forsøg. Det var meget lidt Everton havde at byde ind med. De skulle dog få en chance for at tage sejren. Wesley Fofana lavede en stor opspilsfejl, og bolden endte hos Lucas Digne, der slog et godt indlæg ind i panden på Dominic Calvert-Lewin, men den skarpe englænder svigtede og sendte forsøget forbi. Dermed sluttede kampen 1-1.

Leicester forbliver derfor på tredjepladsen på trods af at Manchester United tabte deres kamp. Everton forbliver også på syvendepladsen, men kom et point tættere på top fire.