Fodbold nyheder

Højbjerg taler ud og forklarer om Bayern-exit

Af Jonathan Kjær Troelsen

Da den danske landsholdsspiller var ung, var der lagt op til, at gennembruddet skulle komme hos Guardiola i Bayern.

Article image
Ritzau-Scanpix

I 2012 lavede Pierre-Emile Højbjerg et stort udlandsskifte. Her skiftede han tilværelsen i Brøndby ud med Bayern München, og den dengang 16-årige knægt tog sit første skridt mod en udlandskarriere. Det startede godt i det tyske, og da danskeren var 17-18 år, fik han godt med spilletid under den daværende træner, Pep Guardiola. Det totale gennembrud i Bayern München fik Højbjerg dog aldrig, og det skyldes måske danskerens iver for at spille.

- Skøre 19-årige Pierre troede, at han skulle spille kampene, at han skulle spille en rolle, og mente, at han fortjente at spille. Men det var ikke tilfældet, så jeg måtte ud og bevise mig selv og blive den bedste version af mig selv et andet sted, siger Pierre-Emile Højbjerg til Tottenhams hjemmeside.

Den danske landsholdsspiller tilbragte sidste halvdel af 14/15-sæsonen i Augsburg, mens hele 15/16-sæsonen var som lejesvend i Schalke 04. Herefter skiftede danskeren på en permanent aftale til Southampton, hvorfra han skiftede til Tottenham i sommers. Tiden i Bayern München er dog noget, som altid vil være en del af Højbjerg, og han er stolt af perioden.

- Jeg lærte meget. Det er sandt. Jeg er stolt over at have været en del af det hold på det tidspunkt i klubbens historie. Jeg kan ikke huske et bedre hold i Bayerns historie end det, vi havde på det tidspunkt, siger danskeren.

Mere om Pierre-Emile Højbjerg

Mere om Tottenham

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik