M. Hoppe (42), M. Hoppe (57), M. Hoppe (63), A. Harit (80)
StillingReferat
Niels Nedergaard

Schalke ydmygede Hoffenheim og undgik kedelig rekord

Schalke 04 afværgede katastrofen, og i stedet ydmygede de et tandløst Hoffenheim-mandskab med 4-0.Dermed undgik Schalke akkurat at tage den kedelige rekord for flest kampe uden sejr i Bundesligaen nogensinde.
Det var et Schalke-mandskab, der havde kniven for struben lørdag eftermiddag mod Hoffenheim. I hvert fald hvis holdet ville undgå at slå den kedelige rekord for flest kampe uden sejr i Bundesligaen nogensinde.

Og det kunne måske ses på spillerne. I hvert fald var det Schalke, der begyndte opgøret bedst hjemme på Veltins Arena. I hvert fald i kampens første kvarter, hvor det var hjemmeholdet, der havde bolden mest og kom frem til et par enkelte muligheder.

Men symbolsk for Schalkes rædselsfulde sæson indtil videre, så fik holdet ikke noget udbytte af det lille spilovertag. I stedet var det gæsterne fra Hoffenheim, der stille og roligt spillede sig ind i opgøret og kom frem til adskillige gode chancer. Og det var også lige før, at Hoffenheim havde bragt sig foran med 1-0 i midten af første halvleg, da Ishak Belfodil pludselig stod helt fri i hjemmeholdets felt, men angriberen var uskarp og sparkede lige på Ralf Fahrmann i hjemmeholdets mål.

Ud af ingenting skulle det dog alligevel gå Schalkes vej kort før pausen. Pludselig slog hjemmeholdet nemlig en kontra, og så blev den unge amerikanske angriber Matthew Hoppe spillet i dybden, hvorefter han elegant tippede bolden i nettet. 1-0 til det kriseramte Schalke-mandskab. Dette var også stillingen, da de to hold gik til pause.

I anden halvleg var det igen Schalke, der kom bedst ud til opgøret. Og denne gang lukkede de ikke Hoffenheim ind i kampen igen. Tværtimod. For efter knap en times spil blev Matthew Hoppe dobbelt målscorer, da han iskoldt rundede gæsternes keeper og lagde bolden i nettet til stor forløsning for samtlige af hjemmeholdets spillere. Dermed lignede det altså, at Schalke skulle få afværget den store katastrofe og dermed undgå den kedelige rekord.

Det skulle også blive 3-0 til Schalke. Og naturligvis skulle det 19-årige stortalent Matthew Hoppe fuldende sit hattrick og gøre det til 3-0 for hjemmeholdet. En fremragende præstation af Hoppe og Schalke, mens der til gengæld måtte være store panderynker i Hoffenheim-lejren. Ondt blev værre med ti minutter tilbage, da Amine Harit kronede en flot præstation ved at sende bolden i kassen til 4-0. En sand ydmygelse af Hoffenheim.

Mere skete der ikke i opgøret, og dermed endte det hele med en overbevisende sejr på 4-0 til Schalke 04, der endelig fik hul på bylden og tog sæsonens første sejr i Bundesligaen. Dermed kan den tyske storklub også glæde sig over, at de ikke tog rekorden for flest kampe uden sejr i den bedste tyske række.