Fodbold nyheder

Tidligere Arsenal-spiller om afrikanske spillere:
Det skaber en anden sult

Af Torsten Brix

Johan Djourou er havnet i Superligaen, hvor han giver sin store erfaring videre…

Article image
Ritzau-Scanpix

- Da jeg var ung i Arsenal, havde man ikke meget at sige. De ældre spillere og træneren traf beslutningerne, og så måtte man indordne sig.

Sådan siger Johan Djourou i dagens udgave af Jyllands-Posten om den talentudvikling han har oplevet i Arsenal og hvordan han bruger det for tiden hos FCN. Det handler meget om disciplin og opførsel samt et kulturchok for nogle af spillerne.

- Jeg prøver at vise de unge spillere, hvilken form for disciplin det kræver at få succes. Når man er ung, kan man have en tendens til at tro, at tingene bare kommer af sig selv. De unge spillere har alle hjælpemidler til rådighed, men det vigtigste er, at de har den nødvendige sult og tro på sig selv. Jeg prøver at vise dem, at hvis jeg kan gøre det, kan de også.

- Her i klubben bliver spillerne jo udsat for et kulturchok. Der kommer spillere fra akademiet i Ghana, som har en helt anden baggrund. Når man mikser dem med danske spillere, så skaber det en god kombination. Selvfølgelig kan du bruge det som drivkraft, hvis du har en fattig baggrund, hvor fodbold er den eneste udvej. Det skaber en anden sult.

Mere om Johan Danon Djourou-Gbadjere

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik