A. Romagnoli (17), F. Kessié (28), X F. Kessié (40)
Stefan Lindahl

Velspillede Milan-defensiv sikrede sejr over "Viola"

AC Milan fortsætter med at vinde i Serie A. Søndag eftermiddag gik det ud over Fiorentina i en kamp, hvor især milanesernes defensiv blev udslagsgivende.
Søndag eftermiddag mødte Serie A’s dukse AC Milan med Simon Kjær i startopstillingen på hjemmebane Fiorentina. Selvom Milan til kampen var uden profilerne Ismael Bennacer og Zlatan Ibrahimovic, var hjemmeholdet i kontrol i kampens indledning.

I hele første halvleg spillede milanesernes højre side glimrende fodbold, hvor både backen Davide Calabria, som spillede sin Serie A-kamp nummer 100, og offensiv-spillerne Alexis Saelemaekers og Brahim Diaz af flere omgange fik spillet sig frem til farlige indlæg.

Det var også et indlæg fra Milans højre side, som affødte hjemmeholdets 1-0-føring. Hakan Calhanoglu smed et perfekt hjørnespark ind i panden på Franck Kessie, som lige akkurat fik snittet bolden videre til kaptajn Alessio Romagnoli, der stod fuldstændig umarkeret bagerst i Fiorentinas felt. Forsvarsspilleren kunne derfor nemt dirigere bolden over stregen bag en chanceløs Bartlomiej Dragowski.

Efter hjemmeholdets scoring fik Fiorentina lidt mere fat i spillet. Det blev til en stor mulighed for gæsternes angriber Dusan Vlahovic, da han kom på den rigtige side af Romagnoli i Milans felt. Den store serber måtte dog se sit kanondrøn blive skubbet ud på den ene opstander af Gigio Donnarumma.

Vlahovic’ mulighed var Fiorentinas største chance i første halvleg, hvor gæsterne havde svært ved at spille sig frem til de helt store muligheder imod en velorganiseret Milan-defensiv. Det var dog ikke tilfældet i den anden ende, hvor Milan fik flere store tilbud.

Efter en lille halv times spil fordoblede midtbane-dynamoen Franck Kessie hjemmeholdets føring, da han sikkert omsatte et straffespark begået af Viola-kaptajnen German Pezzella på Alexis Saelemaekers. Kessie havde yderligere en mulighed fra de elleve meter i slutningen af halvlegen. Det andet straffespark var dog ikke nær så veludført som det første, og Dragowski kunne nemt pille forsøget.

Fra anden halvlegs start var det tydeligt at se hvem, der havde travlt. Fiorentina lagde nemlig pres på Milan i store dele af halvlegen. Franck Ribery fik det største tilbud til gæsterne i den første halvdel af anden halvleg, da franskmanden snød Milans offside-fælde, og slap afsted helt fri alene imod Donnarumma. Den italienske Milan-keeper var dog køligheden selv, da han med en klasse parade med højrehånden afviste Riberys forsøg på et vip.

Milan havde bestemt ikke travlt. Hjemmeholdet forsøgte sig i store dele af halvlegen på omstillinger efter mistede Fiorentina-bolde. Her var Calhanoglu tæt på at bringe Milan foran med 3-0, da den offensive midtbanespiller fra kanten af feltet sendte kuglen på stolpen uden chance for Dragowski.

Kort før lukketid kom Fiorentinas kaptajn Pezzella tæt på reduceringen med et hovedstød efter et hjørnespark, men Donnarumma holdte endnu engang bolden ude af buret. Tættere på kom Fiorentina ikke imod en meget velspillende Milan-defensiv, hvor blandt andre danske Simon Kjær og 100-kamps jubilaren Calabria spillede fremragende.

Med resultatet holder Milan fast i deres førsteplads, hvor de udbygger føringen ned til Sassuolo og Inter på de efterfølgende plads. Fiorentina derimod kæmper stadig i bunden af Serie A-tabellen, hvor de kun er tre point over nedrykningsstregen. Sejren til Milan over Fiorentina er den første på San Siro siden sæsonen 2017/2018, hvorfor milaneserne igen i indeværende sæson fik brudt endnu en kedelig tendens.

En tendens blev dog ikke brudt i søndagens opgør. Fiorentinas træner Cesare Prandelli tabte nemlig igen på San Siro imod Milan. Prandelli har således i ti kampe imod Milan på banen kun vundet en enkelt gang som træner. Det var i sæsonen 1997/98, hvor italieneren var træner for Lecce.