Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Theo Walcott – 5.434 dage imellem mål

Are you ready to go back in time?
Det er næsten 15 år siden, at Theo Walcott scorede sit første mål for Southampton. Det kom i januar 2006 og lige inden, at han overraskende nok blev udtaget til VM-slutrunden. Mandag aften scorede Walcott igen for ”The Saints”, da de spillede 1-1 imod Wolverhampton. Det var hele 5.434 dage efter sidste mål for sydkystklubben.

Walcott var blot 16 år, da han blev præsenteret som ny spiller i Arsenal efter et skifte fra Southampton. Dengang handlede det meget om, at den stille kantspiller kunne løbe 100 meter på 10,38 sekunder. Nu er han en meget voksen udgave, og skifter tilbage til Southampton efter den sidste periode har været ”lunken”. Meget af tiden for Arsenal i London har været svingende.

I et derbyopgør mod Tottenham kom Arsenal uden selvtillid efter to nederlag til AC Milan og Sunderland. Rivalerne fra Tottenham var foran med 2-0, og frustrationerne var tydelige. Især Theo Walcott var helt ved siden af sig selv.

- Take him off, lød det fra tilskuerne…

Men Arséne Wenger satte sin lid til den hurtige kantspiller, og endnu en gang må man sige, at 'Wenger knows best'. Bacary Sagna og Robin van Persie fik udlignet inden pausen, og efter pausen bragte Tomas Rosicky Arsenal foran. Herefter fulgte to mål af Walcott, og det beskriver hans tid i Arsenal, siden Arséne Wenger hentede den 16-årige dreng i Southampton i 2006.

- Theo Walcott har allerede vist, at han er en talentfuld spiller med stort potentiale. Jeg kan godt lide, at han er en alsidig spiller, som er meget dedikeret, arbejder hårdt for at lykkes og er velsignet med et elektrisk løbepensum, roste Arséne Wenger, da Arsenal havde fået papir på Theo Walcott i januar 2006.

Angriberen havde på det tidspunkt tiltrukket sig stor opmærksomhed i Southampton. I sin første kamp fra start i det sydengelske scorede han, og hans hurtige løb var et stort samtaleemne. Det store spørgsmål var dengang, hvem der fik glæde af det store talent. Valget faldt på Arsenal, og allerede samme år, som han skiftede klub, blev han udtaget til den engelske A-landsholdstrup til VM i Tyskland.

Sven Göran Eriksson, som var landstræner dengang, havde ikke set Theo Walcott spille, da han blev udtaget, og derfor var der stor undren over valget. Det endte med, at Theo Walcott sad på bænken under hele slutrunden. Efter deltagelsen ved VM ventede den første sæson i Arsenal-trøjen. Theo Walcott fik i august 2006, som bare 17-årig, debut i den første kamp på Emirates Stadium. Kampen var mod Aston Villa, hvor han blev indskiftet. Han lagde op til Gilberto Silvas mål, som sikrede Arsenal 1-1, og forventningerne til englænderen steg. Desværre for Theo Walcott satte en skulderskade en stopper for den ellers fine start på holdet.

- Indtil han fik sin skulderskader, så det meget lovende ud. Efter skaden var han kun 50 procent af, hvad vi før havde set, lød det fra Arséne Wenger.

Skaderne fortsatte med at vælte ind og lægge en dæmper på Theo Walcotts præstationer. I 2008 var det igen skulderen, som holdt ham ude en halv sæson. Sæsonen efter var det både knæ, ryg og forstrækninger, som holdt ham fra banen. Herefter fulgte en periode med meget dårlige ankler.

I alt blev det 270 kampe for Arsenal, inden han smuttede til Everton. Den sidste tid for London-klubben blev aldrig god, og det gjorde de næste par sæsoner for Everton heller ikke og derfor vente hurtigløberen ”hjem” til Southampton på en lejeaftale i oktober 2020. Første mål efter tilbagekomsten kom en måned senere imod ”Wolves”, men pudsigt nok skulle Walcott have scoret flere mål i opgøret. Det har været et af hans kendetegn… altså de misbrugte chancer. Men han fik scoret 5.434 dage efter hans sidste Southampton-mål.
FAKTA:
Theo Walcott
Født: 16. marts 1989
Højde: 175 cm.
Position: Angriber/fløjspiller

- Vidste du, at Theo Walcott er Liverpool-fan?
- Vidste du, at Theo Walcott har udgivet en selvbiografi? Den hedder Growing up fast.
- Vidste du, at Theo Walcott har skrevet to børnebøger om fodbold?

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER